Hlavní obsah

Iniesta nebyl dodatečně potrestán, semifinále LM může hrát

Záložník Barcelony Andrés Iniesta nebyl disciplinární komisí UEFA dodatečně potrestán za žlutou kartu ze čtvrtfinále Ligy mistrů proti Šachtaru Doněck a může tak nastoupit v prestižním semifinále proti Realu Madrid. Úvodní zápas se bude hrát 27. dubna na hřišti madridského velkoklubu.

Foto: Albert Gea, Reuters

Střelec Andres Iniesta (vlevo) a jeho spoluhráč z Barcelony David Villa se radují z branky.

Článek

Zástupci UEFA dnes oznámili, že španělský fotbalista se nesnažil úmyslně o udělení žluté karty a tudíž nebude dál trestán. Iniesta byl rozhodčím napomínán v prvním zápase proti Šachtaru, když nedodržel předepsanou vzdálenost od zahrávání přímého kopu. Kvůli nastřádaným žlutým kartám dostal automatický trest na jeden zápas, který si odpykal ve čtvrtfinálové odvetě. Do závěrečné fáze nejslavnější klubové soutěže tak vstupuje s čistým štítem.

UEFA se zabývala i podobným případem dvou hráčů Villarrealu, které však za úmyslnou snahu obdržet žlutou kartu při čtvrtfinále Evropské ligy trest nemine. Nilmar i Santi Cazorla musí zaplatit pokutu 20.000 eur, španělský klub navíc dalších 60.000 eur. Zápasovému trestu ale oba hráči unikli, a tak mohou nastoupit do semifinále Evropské ligy proti Portu.

Reklama

Související témata: