Hlavní obsah

VIDEO: Barcelona zázrak Realu nepřipustila. Po remíze jde do finále Ligy mistrů

BARCELONA

Real Madrid zázrak nesvedl. Fotbalisté Barcelony remizovali v odvetě semifinále Ligy mistrů na Nou Campu s madridským celkem 1:1 a po výhře 2:0 z úvodního zápasu si tak pohodlně pohlídali postup do finále. Barcelonu uklidnil po přestávce vedoucím gólem Pedro. Real se sice zmohl po akci Di Maríi a Marcela na vyrovnávací gól, ale to bylo vzhledem k oživení postupových nadějí málo. Barcelona se ve finále utká s vítězem semifinále mezi Manchesterem United a Schalke 04.

Foto: Reuters

Barcelonští fotbalisté slaví postup do finále Ligy mistrů přes Real Madrid.

Článek

Real se musel v utkání obejít bez distancovaných Pepeho a Sergia Ramose, na úkor Němce Özila se pak do sestavy dostal Gonzalo Higuaín. Od prvních minut pak byl k vidění podobný scénář jako v úvodním semifinále. Barcelona měla drtivou převahu v držení míče a lámala rekordy v počtu přihrávek.

Hráči Realu se jen těžko dostávali k míči, a když už se jim to povedlo, na Nou Campu se rozezněl bouřlivý pískot domácích fanoušků. Barcelona si připravila první šanci po dvaceti minutách hry, kdy se ke gólové hlavičce dostal Busquets, jenže trefil jen připraveného Casillase.

Pak přišly hvězdné chvilky pro Lionela Messiho. Argentinec se nejprve chytře pokusil přehodit obloučkem gólmana hostů, který však skokem jeho pokus bravurně zlikvidoval. Záhy se svým typickým způsobem zbavil tří hráčů Realu, jenže následně netrefil bránu. Casillas pak zlikvidoval i ránu Villy.

Barcelonu uklidnil Pedro

Do přestávky gól nepadl, což pochopitelně nahrávalo Barceloně. Spokojeným fanouškům Barcy zpestřil  poločasovou přestávkou fanoušek, který vtrhl na plochu a pořádně zaměstnal pořadatele.

Barcelonský Dani Alves odhlavičkovává míč před Cristianem Ronaldem z Realu Madrid v odvetě semifinále Ligy mistrů.foto: Reuters

Hned po změně stran určitě měl sto chutí vběhnout na plochu i kouč Realu Jose Mourinho, který musel odsedět utkání na tribuně. Higuaín totiž vstřelil gól, jenže rozhodčí ho kvůli předchozímu faulu Ronalda neuznal.

Krátce poté přišla pro Real pohroma. Barcelona totiž po rohovém kopu založila rychlý útok a po Iniestově přihrávce obstřelil Casillase Pedro. Barcelona vedla 1:0 a Real byl v tu chvíli na ručník. Hosté zareagovali střídáním, ze hřiště odešel Higuaín a také nevýrazný Kaká, kteří uvolnili místo Adebayorovi a Özilovi.

V polovině druhého dějství nakonec dokázal Real vykřesat naději. Di María nejprve z pravé strany nastřelil tyč, a když se k němu míč vrátil, ideálně vysunul Marcela, který nedal Valdésovi šanci. Real se však na víc nezmohl, protože Barcelona s míčem na kopačkách šetřila čas a hosty do vážnějších šancí nepouštěla.

Odveta semifinále Ligy mistrů
FC Barcelona - Real Madrid 1:1on-line
Branky: 54. Pedro - 64. Marcel. Rozhodčí: De Bleeckere - Vromans, Simons (všichni Belg.). ŽK: Pedro - Carvalho, Diarra, Xabi Alonso, Marcelo, Adebayor. Diváci: 95.000. První zápas 2:0, postupuje Barcelona.
Barcelona: Valdés - Alves, Piqué, Macherano, Puyol (90.+1 Abidal) - Busquets, Xavi, Iniesta - Pedro, Messi, Villa (75. Keita). Trenér: Guardiola.
Real: Casillas - Arbeloa, Albiol, Carvalho, Marcelo - Xabi Alonso, Diarra, Ronaldo, Kaká (60. Özil), Di María - Higuaín (55. Adebayor). Trenér: Karanka.

Reklama

Související témata: