Hlavní obsah

Neuerovo čarování nestačí, Schalke potřebuje k zázraku nastřílet góly

Fotbalisté Barcelony se těší, jak se ve zvučném finále Ligy mistrů střetnou 28. května ve Wembley s Manchesterem United. Zatímco Barca už má po triumfu nad Realem Madrid londýnské finále jisté, „Rudí ďáblové“ ještě musejí ve středu večer potvrdit semifinálový mečbol, který výhrou 2:0 v Gelsenkirchenu získali. Jejich odvetu se Schalke můžete od 20:45 sledovat v on-line reportáži na Sport.cz.

Foto: Alex Domanski, Reuters

Ryan Giggs z Manchesteru United střílí branku gólmanovi Schalke Manuelu Neunerovi.

Článek

Dost dlouho čaroval, ale na výhru to nestačilo. Brankář Manuel Neuer se v prvním utkání semifinále Ligy mistrů blýskl životním výkonem.

„Tak dobře jako on ještě žádný gólman proti mému mužstvu nikdy nezachytal,“ složil Neuerovi poklonu i Alex Ferguson, kouč Manchesteru.

Jenže favorit nakonec na hřišti soupeře vyhrál 2:0, což v pohárové matematice znamená téměř jistý postup. Jen Neuerovy kousky teď už Schalke nestačí. Pokud se tým z hornického Gelsenkirchenu chce senzačně prokopat až do finále, musí začít střílet na Old Trafford góly. Je sice pravda, že ve čtvrtfinále vyhráli Raúl a spol. v Miláně nad Interem 5:2. Manchester však na druhou stranu v Lize mistrů doma ještě nikdy neprohrál o víc než jednu branku...

Střelu útočníka Wayna Rooneyho (vlevo) se snaží zblokovat Christoph Metzelder z Schalke.foto: Reuters/Alex Domanski

Schalke se vrátilo do reality

„Zasloužili jsme si první zápas vyhrát ještě mnohem výrazněji. Ale pozor, musíme zůstat profesionály také v odvetě,“ upozorňuje domácí útočník Wayne Rooney.

„Vrátili jsme se do reality. Když se podíváme na kvalitu čtyř semifinalistů, je jasné, že naše možnosti jsou omezené,“ má jasno Christoph Metzelder, zkušený obránce Schalke.

Ani on se však myšlenek na senzaci nezříká. „Musíme se zkrátka v odvetě překonávat. Jestliže chceme dosáhnout na zázrak, musíme odvést pekelnou práci...“

Jeho parťáci ho v tom jen podporují. „Nebude to nic jednoduchého, ale ještě máme k dobru 90 minut, abychom překvapili,“ nevzdává se kanonýr Raúl. „Je složité dohánět stav 0:2, ale stále máme šanci. Chce to skvělý první poločas,“ plánuje Neuer.

Ferguson už myslí i na Chelsea

Manchester čeká v neděli klíčový ligový duel s Chelsea, a tak kouč Ferguson hodlá rozložit síly na více hráčů. Podcenit Ligu mistrů si však favorit nedovolí.

„Nezapomínejme, co Schalke předvedlo na San Siru. Vyhrát na Interu 5:2, to už něco znamená. Podcenit se nedá nic, musíme udělat vše pro postup do finále,“ varuje Rooney. „To je jasné, jen šanci dostanou i další hráči jako Scholes, Berbatov a Owen. Jsme v dobré pozici a boj o obě trofeje je v našich rukou,“ libuje si Ferguson.

„Rudí ďáblové“ mají na dosah třetí finále Ligy mistrů za poslední čtyři roky.

Středeční odveta semifinále Ligy mistrů (od 20:45):
Manchester United - Scalke 04
První zápas 2:0, rozhodčí Proenca (Portugalsko). Přímý přenos vysílá ČT4, on-line reportáž na Sport.cz.
Předpokládané sestavy - Manchester: Van der Sar - O‘Shea, Vidič, Ferdinand, Evra - Anderson, Fletcher, Scholes, Valencia - Berbatov, Owen.
Schalke: Neuer - Učida, Metzelder, Matip, Sarpei - Farfán, Papadopulos, Jurado, Baumjohann - Edu, Raúl.
Finále se hraje 28. května ve Wembley, prvním finalistou je Barcelona.

Reklama

Související témata: