Hlavní obsah

Vyčichlý Liverpool. Tohle se mu pod Kloppem na Anfieldu ještě nestalo!

Praha

Středeční noc na Anfieldu? Pro Liverpool bylo všechno špatně. Porážkou 0:2 od Atalanty Bergamo v fotbalové duelu Ligy mistrů si zkomplikoval postup ze skupiny, pod trenérem Jürgenem Kloppem navíc utrpěl nejvyšší domácí prohru. Od chvíle, kdy německý kouč usedl na lavičku anglického mistra, neprohráli Reds na svém stadionu o víc než jeden gól.

Sestřih utkání Liverpool - BergamoVideo: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

Sestřih utkání Inter Milán - Real Madrid

„Prohráli jsme naprosto zaslouženě. Nemám problém tohle přiznat. Nebyli jsme v nejlepší formě, ale musíme se zvednout a zkusit vyhrát příští týden. Měli jsme jenom pár světlých momentů, ale žádné šance. To se může přihodit i jiným týmům," citoval Kloppa server uefa.com.

Na Anfieldu vedl svůj celek po 138. Poprvé s ním padl o víc než jednu branku. Naposledy utrpěl Liverpool podobně těžkou porážku doma v srpnu 2015 (0:3 s West Hamem v anglické lize). Dost možná prvně pod Kloppem se Reds přihodilo, že na Anfieldu nevystřelili za celý zápas na bránu.

„Nebylo to náš zápas. Poslední týdny byly neuvěřitelně náročné a intenzivní. Aby hráči mohli podat maximální výkon, potřebují si také někdy orazit. Neměli jsme drajv," podotkl Klopp.

Senzaci na úkor Liverpoolu před výkopem rozhodně nic nenasvědčovalo. V Itálii totiž nedávno deklasoval Atalantu 0:5. Ta se ale nyní favoritovi vzepřela, dvěma góly po přestávce mu dala mat. Stala se po Fiorentině teprve druhým italským klubem, který v Champions League dobyl Anfield. Fiorentině se to povedlo před 11 lety.

„Je neuvěřitelné dosáhnout takového výsledku na tak slavném stadionu. Hráli jsme skvěle, zažíváme obrovskou euforii," lebedil si autor druhé trefy, záložník Robin Gosens. „Dobře jsme bránili, byli jsme odvážní dopředu. Výhru jsme si zasloužili. Těší nás, že jsme se vrátili do hry o postup do osmifinále," dodal Gosens.

Foto: Jon Super, ČTK/AP

Liverpoolský Mohamed Salah během utkání 4. kola Ligy mistrů proti Bergamu.

Když v minulosti vedl Janov, často od klubových funkcionářů slýchal o triumfu na Anfieldu v roce 1992. Teď ho kouč Gian Piero Gasperini zažil jako kouč Bergama. „Porazit takového soupeře na jeho stadionu je fantastické, až neuvěřitelné. Věřím, že nám dodá sebevědomí, dokážeme nakonec postoupit," prohlásil Gasperini.

Reklama

Související témata: