Hlavní obsah

Kouč Liverpoolu Klopp v očekávání. Chce vidět postup a také vyhlédnutého mladíka z Ajaxu

Liverpool/Praha

Dvojnásob natěšený, než kdy jindy je kouč fotbalového Liverpoolu Jürgen Klopp na dnešní večerní zápas Ligy mistrů s Ajaxem Amsterdam. V pátém dějství totiž stačí jeho týmu remíza, aby si zajistil postup ze skupiny D do jarního osmifinále. A nejen to, na vlastní oči znovu uvidí v dresu hostů Peera Schuurse, jednadvacetiletého obránce, kterého má na seznamu vyhlédnutých posil a už v lednu by ho moc rád přivedl na Anfield.

Foto: Neil Hall, ČTK/AP

Liverpoolský kouč Jürgen Klopp

Článek

Už v říjnovém prvním vzájemném zápase mezi Ajaxem a Liverpoolem mladík Schuurs totiž Kloppa mimořádně zaujal. Teď, kdy je kádr Reds a obrana obzvlášť decimována zraněními, je na něho zvědav dvojnásob. Vždyť trenérovi anglického mistra chybí Van Dijk, Alexander-Arnold, Gomez, Oxlade-Chamberlain, Milner, Thiago...

Schuurs, který už v sedmnáctí oblékal kapitánskou pásku Fortuny Sittard, je považován za velký talent nizozemského fotbalu. I proto ho už půl roku po debutu na ligové scéně koupil Ajax, kde v této sezoně dostává pravidelně příležitost. V této sezoně zatím odehrál třináct utkání v nizozemské lize a Lize mistrů, v září byl povolán do kádru Oranje na utkání Ligy národů proti Polsku a Itálii.

Renomovaný server Transfermarkt odhaduje jeho cenu na devět milionů eur, Ajax si ovšem svého stopera cení mnohem víc. Požaduje za něho 27 milionů liber.

Foto: Henning Bagger, ČTK/AP

Fotbalisté Ajaxu se radují z branky

Liverpool je za Schuurse ochoten zaplatit 30 milionů eur, tedy 26,8 milionu liber.

„Pokud tomu tak je, nic nebrání, abychom o obchodu jednali," nechal se slyšet sportovní ředitel Ajaxu Marc Overmars. K jednáním by údajně mohlo dojít už po dnešním večerním zápase na Anfieldu. Záležet bude pochopitelně i na tom, v jakém světle se nizozemský stoper Kloppovi předvede.

Ten nechtěl spekulace kolem příchodu Schuurse před utkáním komentovat.

„Myslím na zápas, protože nás čeká další pořádná bitva. Podobná té, kterou jsme podstoupili v říjnu v Amsterdamu a vyhráli ji 1:0. Výjimečné, jak Ajax zvládá neustálé odchody svých nejlepších hráčů, a přitom je pořád velkým mužstvem. Obdivuji to o to víc, že jako trenér Dortmundu jsem čelil podobným situacím," nechal se slyšet německý trenér Liverpoolu Jürgen Klopp a skládal přitom poklonu kouč Ajaxu Eriku Ten Hagovi.

„Právem je považován za jeden z největších trenérských talentů světového fotbalu. Hlavně kvůli práci, kterou v Ajaxu odvádí. Na její výsledky se rád v zápasech dívám, protože v nich je jasný trenérský rukopis a identita. I na Anfieldu vyrukují s tou největší motivací a touhou, takže to pro nás bude hodně náročné střetnutí."

Liverpool je v čele skupiny D s 9 body a k postupu do osmifinále potřebuje získat v zápase s Ajaxem bod. Na druhém místě tabulky je Ajax se 7 body, třetí Atalanta Bergamo má rovněž sedm bodů.

Stanice O2 TV Sport a O2 TV Fotbal nabídnou všechny úterní duely z Ligy mistrů v přímých přenosech. Divák si díky multidimenzi může vybrat, jaký přenos chce sledovat. Moderátor Libor Bouček přivítá ve studiu legendárního českého fotbalistu Vladimíra Šmicera a také bývalého reprezentačního záložníka Davida Jarolíma. Po skončení zápasů následují tradičně sestřihy ze všech zápasů a ohlasy ve studiu.

Reklama