Hlavní obsah

Oko bere! Lazio po 21 letech prorazilo bránu osmifinále, znovu je u toho italská legenda

Praha

Jednadvacet let. Tak dlouho čekali fotbalisté Lazia na postup do vyřazovací části Ligy mistrů. Své dílo dokonali v úterý večer na Olympijském stadionu v Římě remízou s Bruggami 2:2. A opět u toho byl legendární italský útočník Simone Inzaghi.

Foto: Alfredo Falcone, ČTK/AP

Hráč Lazia Ciro Immobile po trefě proti Bruggám v Lize mistrů.

Článek

„Je těžké si uvědomit, co se nám podařilo - do skupinové fáze Ligy mistrů jsme se vrátili po třinácti letech, po 21 letech jsme v osmifinále. Zůstali jsme neporaženi, v nejlepší šestnáctce Evropy jsme zaslouženě," pochvaloval si Inzaghi v rozhovoru pro televizní stanici Sky Sport.

Na podzim 1999 táhl Lazio svými góly, tým se zastavil až ve čtvrtfinále, kde ho vyřadila Valencie. Tentokrát klub dovedl mezi evropskou elitu v roli trenéra. „Odehráli jsme skvělý zápas, postupovou radost věnujeme našim fanouškům. Na tento úspěch jsme hrdí," podotkl Inzaghi.

Cristiano Ronaldo pomohl v LM dvěma góly skolit BarcelonuVideo: O2 TV Sport

Duel s belgickým mistrem, který hrál od 39. minuty bez vyloučeného exslávisty Sobola, se po vyrovnávací trefě Vanakena v 76. minutě změnil v obrovské drama. Hostům stačil jeden gól a postupovali by oni. V nastavení přežilo Lazio klinickou smrt, když Bruggy trefily břevno.

Lipsko po výhře nad Manchesterem United v LM postupuje do osmifináleVideo: O2 TV Sport

„Jsem hrdý na to, že mohu být součástí historie tohoto klubu. Jsme nadšení, chceme si euforii přenést do osmifinále. Závěr byl hektický, ale nakonec jsme remízu dokázali udržet," prohlásil útočník Ciro Immobile, který za stavu 1:1 proměnil v prvním poločase pokutový kop.

Stanice O2 TV Sport a O2 TV Fotbal nabídnou všechny středeční duely z Ligy mistrů v přímých přenosech. Divák si díky multidimenzi může vybrat, jaký přenos chce sledovat. Moderátor Petr Svěcený přivítá ve studiu k hlavnímu zápasu Real Madrid - Borussia Mönchengladbach Iva Ulicha a Františka Straku, bývalé reprezentanty i bývalé hráče Borussie Mönchengladbach. Po skončení zápasů následují tradičně sestřihy ze všech zápasů a ohlasy ve studiu.

„Končíme, ale na naši účast ve skupině můžeme být pyšní. Jen Dortmund byl na nás příliš silný. Na jaře budeme hrát Evropskou ligu, pokusíme se dojít co nejdál," uvedl záložník Brugg Hans Vanaken.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: