Hlavní obsah

Čech měl vztek, že sudí písknul proti Plzni penaltu. A hodil na něj míč

Radek Malina (Milán)Sport.cz

Byl mužem prvního poločasu! Brankář Marek Čech do přestávky souboje skupiny H Ligy mistrů AC Milán - Viktoria Plzeň zneškodnil čtyři vyložené šance domácích borců. Po změně stran při středečním duelu už však mnoho práce neměl. S dvěma gólovými střelami Ibrahimoviče a Cassana nemohl nic dělat. Italský gigant nakonec slavil výhru 2:0. A strážce plzeňské svatyně byl řádně rozzlobený.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Brankář fotbalistů Plzně Marek Čech

Článek

Jak jste viděl klíčovou situaci utkání, kdy po akci Ibrahimoviče zahrál Čišovský rukou a sudí nařídil pokutový kop?

Marian rukou zahrál, což ukázaly i kamery přímo na stadiónu. Ale neměl ruku nijak daleko od těla, neudělal žádný pohyb směrem k míči. Prostě si myslím, že penalta se kopat neměla. Beztak ji hlavní rozhodčí nařídil na pokyn brankového, protože hvizd nepřišel okamžitě.

Byl jste hodně rozzlobený? Proto jste hodil na sudího za brankou balón, když jste jej po Ibrahimovičově penaltě vylovil ze sítě?

Samozřejmě jsem měl vztek, protože penalta nás nalomila, zatímco domácí se dostali na koně. Je však třeba říct, že po prvním gólu ukázali velkou kvalitu.

Hlavní sudí Meyer vás za incident s kolegou napomenul žlutou kartou. Nebál jste se vyloučení?

Vůbec ne. Nevěděl jsem, že nedává pozor. Míč jsem mu prostě po gólu hodil. Měl by sledovat přece hřiště. Ale nedíval se, tak holt dostal balónem. Byl jsem překvapený, že mi vůbec dává žlutou kartu.

Do první branky se vašemu týmu dařilo plnit taktické plány?

Rozhodně ano. Chtěli jsme Milán trápit, což se nám dařilo. V plánu bylo pokusit se skórovat. A měli jsme k tomu šance. Dostali jsme se do zajímavých situací, ale chybělo lepší řešení. Myslím, že jsme odehráli zajímavý zápas a všichni si jej užili, protože kluci v poli měli hodně kontaktů s balónem.

Do přestávky jste předvedl několik hodně těžkých zákroků. Která ze situací pro vás byla nejsložitější?

Asi když po centru Abateho pálil Ibrahimovič z bezprostřední blízkosti. Stačil jsem reflexivně zvednout ruce a trefil mě do předloktí, od něhož se balón odrazil nad branku. Ale hodně těžký byl i zákrok při šanci Cassana hned na začátku, kdy pálil do protipohybu. Snažil jsem se hodně roztáhnout a on mi nastřelil levou nohu.

S jakými pocity jste nakonec opouštěli trávník milánského San Sira?

Převládalo zklamání, protože nikdo nechce prohrát. Štvalo mě, že hlavně v prvním poločase sudí každý střet posoudil v náš neprospěch. A pak penalta... Ale nechci mluvit o křivdě. Neplánovali jsme v Miláně vyhořet. A myslím, že jsme vlastně nevyhořeli, protože třeba Pavel Horváth byl hodně blízko ke gólu. Jeho šance byla zajímavá. Každopádně je hodně těžké mít dobrý pocit ze zápasu, v němž jsme prohráli.

Stačil jste vnímat atmosféru, která na stadiónu byla? Užil jste si prostředí San Sira, které zaplnilo téměř sedm desítek tisíc lidí?

Nikdo z nás v životě nehrál před tolika diváky, tudíž jde hlavně o dobrou zkušenost pro zápas na Nou Campu, kam pojedeme k příštímu zápasu Ligy mistrů.

Reklama

Související témata: