Hlavní obsah

Bayern oslavuje vítězství ve "skupině smrti" Ligy mistrů

MNICHOV

Velké nadšení zavládlo v táboře fotbalistů Bayernu Mnichov po jistotě postupu do osmifinále Ligy mistrů. Bavorský celek si cení především toho, že si s předstihem zajistil prvenství ve skupině A, která je považována za nejtěžší, jelikož v ní jsou týmy ze čtyř nejsilnějších lig Evropy.

Foto: Guido Krzikowski, Reuters

Radost fotbalistů Bayernu Mnichov

Článek

Bayern poté, co zjistil, jaké soupeře má ve skupině, neskrýval zklamání a prohlašoval, že postup bude hodně těžký. Po pěti odehraných kolech má však na kontě 13 bodů, když ztratil jen remízou s Neapolí. Úterní výhra 3:1 nad Villarrealem mu tak dala nejen postup, ale i výhru ve skupině. Na poslední duel s Manchesterem City tak už může vyrazit bez nervů.

"Je hrozně důležité, že jsme si s předstihem zajistili první místo ve skupině. Je to velmi těžká skupina s celky za nejlepších lig Evropy a o to si více vážíme naší suverénní cesty skupinou," prohlásil trenér Bayernu Jupp Heynckes. "Musím složit kompliment trenérovi a hráčům, že dokázali vyhrát takto těžkou skupinu," dodal ředitel Bayernu Karl-Heinz Rummenigge.

Bayern má v této sezoně motivaci navíc postoupit až do finále, jelikož to se hraje v květnu právě v jeho Allianz Areně. "Doufám, že si finále v Mnichově zahrajeme. Je to sen nás všech a postupem jsme se k němu přiblížili. Už ve skupině jsme se přesvědčili, že se nemusíme bát vůbec nikoho," řekl francouzský záložník Franck Ribéry, který byl se dvěma góly hlavním strůjcem výhry nad Villarrealem.

Pro Bayern je úterní výhra a postup o to důležitější, že v sobotu prohrál klíčové podzimní utkání německé ligy s Dortmundem. "Zklamali jsme fanoušky i sebe, a chtěli jsme proto dát rychlou odpověď. Prohra s Dortmundem nás nakopla," prohlásil záložník Toni Kroos, který přihrál na první Ribéryho gól poté, co vystihl rozehrávku soupeře.

Gomez: Musíme být spokojení

Jeden gól zaznamenal i kanonýr Mario Gomez, který se tak se šesti zásahy osamostatnil na čele tabulky střelců Ligy mistrů a zaznamenal 20. gól ve svém 20. soutěžním zápase v sezoně. "Musíme být spokojeni, jak nám cesta Ligou mistrů zatím vychází," uvedl Gomez.

Podobné nadšení panuje i v Neapoli, která zvítězila 2:1 nad Manchesterem City a má tak velmi blízko k tomu, aby doprovodila Bayern do osmifinále. Musí ale vyhrát nad Villarrealem. "Dokázali jsme něco neuvěřitelného. Manchester City je skvělý tým s velkou formou. Bylo pro nás těžké si jen představovat, jak je porazíme, a my to na hřišti dokázali," radoval se po utkání trenér Walter Mazzarri.

"Už remíza u nich byla skvělá, ale porazit je doma ve chvíli, kdy šlo oběma týmům o postup, je neskutečné. Navíc se nám to povedlo v utkání, kdy se nám herně tolik nedařilo. A to umí jen velké kluby. Sice ještě nemáme postup v kapse, ale toto vítězství musíme oslavit," dodal.

Naopak v Manchesteru City zavládlo zklamání. "Věděli jsme, že tu budeme těžko dávat tři čtyři góly, a pak dvakrát hloupě inkasujeme. Nejprve si necháme propadnout míč na přední tyči a pak necháme Cavaniho zcela volného. To se pak těžko boduje," kritizoval své hráče trenér Roberto Mancini. "Prohrát jsme si ale nezasloužili. Měli jsme řadu šancí, ale jejich brankář byl fantastický," pochválil gólmana Morgana De Sanctise.

Přesto ale ještě neskládá zbraně a stále věří v postup. "Villarreal určitě nebude chtít skončit bez bodu a s Neapolí alespoň remizuje. My musíme porazit Bayern a já věřím, že se to povede," dodal Mancini.

Reklama

Související témata: