Hlavní obsah

Batman Ballack nakonec porazil Batmana Čecha. A Chelsea má problém

LEVERKUSEN

Souboj dvou Batmanů, navíc nedávných spoluhráčů. I takový byl zápas fotbalové Ligy mistrů mezi Leverkusenem a Chelsea. Na jedné straně navlékl masku Michael Ballack, bývalý hráč Chelsea, branku hostí pak strážil Petr Čech, který teď kromě helmy navléká také černou masku na zlomený nos. Leverkusen s Michalem Kadlecem v sestavě nakonec gólem v nastavení vyhrál 2:1 a vyšoupl Blues z postupové příčky.

Foto: Frank Augstein, ČTK/AP

Souboj dvou mužů s maskou - Michael Ballack střílí na Petra Čecha.

Článek

„Budu vypadat jako Batman,“ vtipkoval Petr Čech, když mu bylo jasné, že nějaký čas bude do branky nastupovat nejen s přilbou, ale také s maskou.

Ve středu večer v tom nezůstal v BayAreně sám. Jeho nedávný spoluhráč a kamarád Michael Ballack vystupoval na domácím hřišti jako Batman 2.

Nejprve měl navrch Čech. Ballackova hlavička trefila jen břevno, při dalších dvou jeho tutovkách se pak gólman české reprezentace zaskvěl skvělými zákroky. Chelsea se navíc zásluhou Drogby ujala po přestávce vedení. Nic z toho jí však na body nestačilo. Nejprve Derdiyok, který střídal Kadlece, po dvou minutách na hřišti vyrovnal a Friedrich v první minutě nastavení rozhodl.

"Měl jsem trochu smůlu, Petr předvedl dva skvělé zákroky. Ale myslím, že jsme stále věřili, a to bylo důležité. Obvykle když s Chelsea prohráváte 0:1, je strašně těžké vyhrát, ale my to dokázali. Jsem nadšeni, že jsme postoupili," liboval si Ballack, který oslavil svůj jubiljení 100. zápas v ervopských pohárech.

Gólman Chelsea Petr Čech si upravuje masku v utkání Ligy mistrů proti Leverkusenu.foto: ČTK/AP

Blues navázali na krizi z Premier League

Chelsea tak bude v posledním kole skupiny E odvracet vyřazení. Propadla se až na třetí příčku a aby nebyla závislá na pomoci Genku v utkání s Leverkusenem, musí 6. prosince na Stamford Bridge porazit Valencii, či s ní uhrát remízu 0:0. Ta ovšem ve středu rozstřílela Genk 7:0 a jen jeden gól jí scházel k vyrovnání rekordního vítězství v Lize mistrů...

„Dostali jsme se do téhle situace sami pouze vlastní vinou a nikdo jiný nám nepomůže. Je na nás, jak si s tím poradíme. V těžké chvíli se ukáže pravá síla týmu,“ reaguje Čech na svých internetových stránkách.

Chelsea je v krizi. V Premier League prohrála tři z posledních čtyř zápasů a v Lize mistrů bude zachraňovat postup v posledním utkání ve skupině, na což v posledních letech nebyla zvyklá. Čechovi se tak do rozboru porážky příliš nechtělo.

„Pořád se opakuje to samé. Řeči nemají cenu, důležitější budou činy,“ kabonil se.

Nový kouč Chelsea André Villas-Boasfoto: Reuters/Phil Noble

Villas Boas stále věří v postup

Mladý portugalský kouč Andre Villas Boas se tak hned na začátku své mise v Chelsea dostává pod velký tlak. Přesto zůstává pozitivní a dodává mužstvu sebedůvěru.

„Udělali jsme kus dobré práce a talent jednotlivých hráčů je obrovský. Jsem zodpovědný za to, abych je inspiroval a motivoval k tomu, aby neztráceli víru a vyhrávali,“ řekl Villas Boas po utkání v Leverkusenu.

„Naše porážka tady samozřejmě zamíchala kartami ve skupině a teď nás čeká proti Valencii velké finále. Osud však máme ve svých rukou a pevně věřím, že doma fanoušky nezklameme. Nehráli jsme špatně, malé detaily však znovu rozhodly v náš neprospěch. A to je v poslední době náš velký problém,“ přiznal Portugalec.

Reklama

Související témata: