Hlavní obsah

Pořád jen Hazard, co chcete slyšet?! dopálil se Zidane

Madrid

Úterní odvety by měly naplnit papírové předpoklady. Fotbalisté Realu Madrid a Manchesteru City po úvodních výhrách mohou stvrdit postup do čtvrtfinále Ligy mistrů. Bílý balet si z Bergama přivezl náskok 1:0, lídři anglické ligy v Budapešti porazili Mönchengladbach 2:0. V maďarské metropoli kvůli koronavirovým opatřením proběhne také odveta osmifinále, v níž tentokrát budou domácí City. Obě utkání začínají tradičně ve 21:00, přímé přenosy vysílá O2 TV Sport, online reportáže můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: Susana Vera, Reuters

Kouč Realu Zinédine Zidane

Článek

Bílý balet čeká důležitá odveta. Předzápasová tisková konference s jeho trenérem ovšem připomínala spíše lékařské koncilium nad stavem uvadající hvězdy Edena Hazarda.

„Čtvrtá otázka na něj? Co ještě chcete slyšet?! Nic víc už neřeknu, omlouvám se," rázně uťal úvodní nekonečnou kapitolu dopálený Zinédine Zidane.

Sestřih osmifinálového zápasu Ligy mistrů Atalanta - Real MadridVideo: O2 TV Sport

Hazard je ve Španělsku třaskavé téma. Fanoušci už s ním ztrácejí trpělivost.

„Musíte být trpěliví. Víme, jaký je to hráč. My a naši fanoušci chceme Edena Hazarda především vidět hrát, což zatím není možné tak, jak bychom si všichni přáli. Budeme trpěliví a počkáme," líčí kouč.

Hazard kvůli zdravotním problémům absentoval šest týdnů. Do víkendového duelu s Elche naskočil až jako náhradník, přesto se znovu zranil. Zatímco během angažmá v Chelsea byl takřka železným mužem, v Realu více marodí, než aby perlil na hřišti.

„Něco se děje. Za celou kariéru nebyl zraněný, nebo jen velmi málo. Pokusíme se zjistit, kde je problém, ale zatím to nedokážeme vysvětlit," kaboní se Zidane.

Proti Atalantě nebude Hazard k dispozici. Chybět by mohl také Belgii příští sobotu v utkání kvalifikace mistrovství světa 2022 v České republice.

Ještě nic nevyhráli

Real teď každopádně zajímá především úterní odveta. Španělský tým v posledních dvou letech vždy vypadl v osmifinále, se musí mít stále na pozoru. Atalanta v tomto ročníku Ligy mistrů venku vyhrála všechny tři duely bez inkasované branky.

Foto: Alberto Lingria, Reuters

Radost hráčů Realu Madrid z vítězného gólu proti Bergamu.

„Ještě jsme nic nevyhráli. Budeme muset ukázat hodně, abychom postoupili. Úterní utkání je pro nás jako finále. Potřebujeme odehrát skvělý zápas proti výbornému ofenzivnímu soupeři, který umí dávat hodně gólů," varuje francouzský kouč.

Proti Elche naordinoval mužstvu rozestavení 3-5-2: „Můžeme takhle hrát, nastoupili jsme tak už několikrát. Uvidíme, jak to zvládneme proti Atalantě," říká Zidane.

Studio s experty
Stanice O2 TV Sport a O2 TV Fotbal nabídnou úterní duely z Ligy mistrů v přímých přenosech. Moderátor Libor Bouček přivítá ve studiu od 20:20 bývalého reprezentanta Milana Fukala a také Miroslava Jirkala, známého fotbalového experta a trenéra. Po skončení zápasů následují tradičně sestřihy a ohlasy ve studiu.

Reklama

Související témata: