Hlavní obsah

Ostrá kritika fotbalistů PSG: Hráli stupidně!

Paříž/Praha

Jako by nestačilo, že prohráli úvodní semifinále Ligy mistrů doma s Manchesterem City 1:2. Fotbalistům PSG po utkání pořádně naložil legendární francouzský kouč Arséne Wenger, jenž dlouhá léta vedl v anglické Premier League londýnský Arsenal. „Mentálně hráči PSG úplně zkolabovali,“ rozčiloval se expert.

Sestřih úvodního semifinále Ligy mistrů Paris SG - Manchester CityVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie

Francouzský tým se po hlavičce Marquinhose ujal vedení už po patnácti minutách hry. Jenže to bylo z jejich strany gólově vše. Manchester City se od druhého poločasu výrazně zlepšil a v 64. minutě srovnal De Bruyne. O sedm minut později dokonal obrat z přímého kopu Mahriz. Hlavně tento gól si pak zkušený kouč Wenger vybral jako terč své kritiky.

„Osobně se domnívám, že druhý gól je na této úrovni zcela nepřijatelný! Není to poprvé, kdy se hráči ve zdi točí zády a City toho dokonale využilo," komentoval postavení hráčů Wenger.

„Proč leží chlap na zemi, když hráči před ním stejně otevřou zeď?" kritizoval dál. Podle něj byli hráči PSG od druhé půle také moc stažení a nesnažili se útočit. „Už toho nebyli fyzicky schopni?" nechápal. Po vyrovnávacím gólu prý totálně zkolabovali a hráli ve zbytečných emocích a byli agresivní.

Zvlášť Neymar jako hvězda domácího celku měl ve druhém poločase problém ukočírovat své emoce. V první půli za francouzské giganty herně zářil, ale v té druhé se zapojoval zejména do hádek.

Podle Wengera hráči francouzského celku nedokážou překousnout, že v minulém ročníku byli neporazitelní a teď mají na svém kontě osm ligových porážek. „Sebedůvěra jim pomalu mizí," naznačil Wenger, v čem by mohl být problém.

Fotbalisté PSG momentálně figurují na druhém místě tabulky Ligue 1, pouhý bod za Lille. Další zápas je čeká o víkendu proti Lensu. Odveta s Manchesterem je pak na programu příští týden v úterý.

Reklama

Související témata: