Hlavní obsah

Komentátor se musel omluvit za slova o Di Maríovi

Bývalý obránce Liverpoolu a nyní komentátor televizní stanice CBS Jim Beglin se musel veřejně omluvit. Když fotbalista PSG Ángel Di María dostal během úterního utkání Ligy mistrů na půdě Manchesteru City červenou kartu, komentátor jeho zkrat přisuzoval jeho jihoamerickému temperamentu. Část veřejnosti pak Beglinova slova označila za „rasově stereotypní“ a vyzývala k jeho odchodu z televize.

Foto: Dave Thompson, ČTK/AP

Ángel Di María z PSG se chytá za hlavu poté, co promarnil dobrou střeleckou příležitost.

Článek

Argentinský fotbalista Di María musel opustit hřiště semifinálového duelu Ligy mistrů poté, co během strkanice s Fernandinhem šlápl domácímu kapitánovi na nohu a dostal červenou kartu.

Sedmapadesátiletý komentátor Beglin ve vysílání americké televizní stanice CBS přičetl Di Maríovu prudkou reakci jeho jihoamerickému temperamentu. Dělat to ale neměl, brzy se na něj snesl hněv amerického progresivního hnutí.

Na sociálních sítích se strhla smršť. Slova o jihoamerickém temperamentu jsou podle části americké a ostrovní veřejnosti v současnosti vnímána jako „kulturně necitlivá" a „rasově stereotypní".

Sestřih semifinále Ligy mistrů Manchester City - PSGVideo: O2 TV Sport

„Během vysílání jsem použil to latino slovo. Každému, koho se to dotklo, se omlouvám," sypal si následně komentátor popel na hlavu ve vyjádření pro ESPN.

Na sociální síti Twitter poté Beglin uveřejnil prohlášení, ve kterém se znovu omluvil a napsal, že se z chyby poučil a nebude se opakovat.

Reklama

Související témata: