Hlavní obsah

Čelůstka se Turka nebál, Vrbovi vyhovuje, že Vídeň je za kopcem

Praha

Válka s Turkem musí bejt! říkal dobrý voják Švejk. Fotbalisty pražské Sparty minula, aspoň zatím. Vedle Galatasaray Istanbul se vyhnuli také Midtjyllandu, který loni v září v závěrečném play off vyřadil pražskou Slavii. Letenští v 2. předkole Ligy mistrů narazí na Rapid Vídeň. „Je to mužstvo, které je za kopcem,“ kvituje trenér Pavel Vrba, že cestování nebude představovat problém.

Ondřej Čelůstka si při losu přál Galatasaray Istanbul. Co říká na Rapid Vídeň? Video: FAČR

 
Článek

Když se v Nyonu tahal lísteček se jménem Sparty jako soupeřem pro Rapid Vídeň, reprezentační stoper Ondřej Čelůstka právě končil středeční trénink v přípravném kempu národního týmu na Strahově.

„Na los jsme pochopitelně byli velice zvědaví. Já hrál sedm let v Turecku, tak jsem si docela přál i Galatasaray, přestože byl asi nejtěžším soupeřem ze tří, co jsme mohli dostat," usmívá se obránce, který je na šampionátu pevnou součástí základní sestavy.

Los pro Spartu mu zpestřil bublinu, ve které reprezentanti poslední týdny setrvávají.

„Snad dopadl docela dobře... Rapid je na papíru možná ze tří možných nejhratejlnější. Ale jen na papíru, vždy rozhoduje hřiště! Čeká nás těžké předkolo, musíme se na ně se Spartou pořádně nachystat. Hraje se na dva zápasy, v prvním venku by bylo ideální nedostat gól a nachystat si je do odvety," přemítá Čelůstka.

Sparta začíná venku, v odvetě bude mít výhodu domácího prostředí.

„Neměl jsem soupeře, kterého bych si vyloženě přál. V losovacím koši jsou mužstva, která mají svoji kvalitu, pravidelně hrávají v evropských pohárech," předesílá v rozhovoru pro klubový web trenér Pavel Vrba.

„Vyhovuje mi, že nás nečeká velká vzdálenost. Je to mužstvo, které je za kopcem. Hlavně doufám, že nás v domácím zápase fanoušci dotlačí k postupu a k tomu, abychom měli jistotu skupiny evropských pohárů. Doufám, že budeme bojovat o skupinu Ligy mistrů," přeje si Vrba.

"Sparta je klub s dlouhou tradicí a pravidelný účastník evropských pohárů. V minulém ročníku Evropské ligy odehrála skvělé zápasy včetně dvou jasných výher nad Celtikem Glasgow (shodně 4:1). Sparta má silný tým, okořeněný několika dobrými individualitami. Těšíme se na dva zápasy, ale nevidím nás nutně jako favority," uvedl pro klubový web Zoran Barisic, sportovní ředitel Rapidu.

"Už před losem jsme věděli, že v osudí jsou jen těžcí soupeři. Sparta je podobně tradiční klub jako náš. Má velmi zkušené mužstvo. Ve dvou zápasech je možné všechno, ale budeme muset ze sebe vydat maximum, abychom první překážku mohli zdolat. Je to náš cíl," konstatoval stoper Christopher Dibon.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články