Hlavní obsah

Fotbalisté Legie s Pekhartem mají pro odvetu těsný náskok, Vaclík proti Baku chyběl

Aktualizováno

Fotbalisté Legie Varšava zdolali díky brance Rafaela Lopese z první minuty nastaveného času v úvodním domácím utkání 2. předkola Ligy mistrů Floru Tallinn 2:1. Za polský celek odehrál celý zápas český útočník Tomáš Pekhart. Vítězství do odvety 1:0 získali také hráči Olympiakosu, kteří porazili Neftči Baku, brankář Tomáš Vaclík ale do duelu nezasáhl a nebyl ani na lavičce náhradníků.

Foto: legia.com

Tomáš Pekhart v dresu Legie Varšava.

Článek

Bezbrankovou remízou pak skončil duel mezi Slovanem Bratislava a Young Boys Bern. Jaromír Zmrhal odehrál za slovenský tým skoro celý zápas a byl střídaný ve druhé minutě nastaveného času druhé půle, Jurij Medveděv se během utkání zranil a střídal ve 30. minutě.

Hráči polské Legie, kteří v úvodním předkole přešli přes norského šampiona Bodö/Glimt, měli proti estonskému Tallinnu vydařený úvod a už ve 3. minutě je poslal do vedení Bartosz Kapustka. Stejný hráč se však o pár minut později zranil a domácí ve druhé půli nečekaně inkasovali. V 53. minutě srovnal z bezprostřední blízkosti Rauno Saapinen. Polský mistr přesto v závěru svého soupeře zatlačil a v nastaveném čase mu vystřelil těsný náskok do odvety dorážející Lopes.

Nejlepší střelec minulého ročníku polské ligy Pekhart, který pečetil před týdnem vítězství 2:0 proti Bodö/Glimt, vyšel tentokrát střelecky naprázdno. Pokud Legie odvetu zvládne a postoupí, narazí lepšího z dvojice Dinamo Záhřeb - Omonia Nikósie.

Na svůj debut v brance Olympiakosu musí dál čekat český reprezentační gólman Vaclík. Do prvního zápasu proti Neftči Baku dostal přednost jeho osmnáctiletý kolega Konstantinos Tzolakis a udržel proti gruzínskému celku čisté konto. Duel rozhodl jedinou brankou před půl hodinou hry Mady Camara. Tentýž hráč sice ještě obdržel do přestávky červenou kartu, v deseti hráčích ale dohrávalo i Baku, v jehož dresu byl vyloučený Mert Celik. Vítěz z tohoto duelu narazí na lepšího z dvojice týmů Mura - Ludogorec Razgrad. Jejich první vzájemné střetnutí dnes skončilo 0:0.

Branka nepadla ani v duelu Slovanu Bratislava s Young Boys Bern. Slovenský celek přišel už po půl hodině hry o českého obránce Medveděva, který musel pro zranění předčasně střídat. Ve druhé části byl nejblíže brance Ezekiel Henry, ale toho vychytal hostující brankář David von Ballmoos. Neprosadil se ani další Čech Zmrhal, který pak v 92. minutě vystřídal. Postoupivší narazí na lepšího z dua Lincoln - Kluž.

Porážku museli naopak skousnout hráči Crvené zvezdy Bělehrad, kteří prohráli 1:2 na hřišti kazašského celku Kajrat Almaty. Za poražené odehrál posledních 22 minut bývalý záložník pražské Sparty Guélor Kanga, který měl sice za stavu 1:1 nadějnou příležitost, jeho pokus ale zneškodnil Stas Pokatilov. O chvíli později navíc Kajrat vstřelil rozhodující gól, kdy se prosadil kamerunský obránce Macky Bagnack. Odveta se uskuteční v Bělehradě příští týden a postupující celek narazí v další fázi na lepšího z dvojice Alaškert - Šeriff Tiraspol.

Jasné vítězství v nemistrovské části si nakonec připsal PSV Eindhoven, jenž deklasoval Galatasaray Istanbul 5:1. Izraelský útočník Eran Zahavi vstřelil hattrick, další dvě branky přidal Mario Götze.

Úvodní zápasy 2. předkola fotbalové Ligy mistrů:
Kajrat Almaty - Crvena zvezda Bělehrad 2:1 (1:0)
Malmö - HJK Helsinky 2:1 (1:0)
Mura (Slovin.) - Ludogorec Razgrad 0:0
Slovan Bratislava - Young Boys Bern 0:0
Legia Varšava - Flora Tallinn 2:1 (1:0)
Olympiakos Pireus - Neftči Baku 1:0 (1:0)
Nemistrovská část:
PSV Eindhoven - Galatasaray Istanbul 5:1 (2:1)
Úvodní utkání 2. předkola fotbalové Konferenční ligy:
Čukarički (Srb.) - Sumgait (Ázerb.) 0:0

Reklama

Související témata: