Hlavní obsah

Vyřazení v předkole? Katastrofa to není, říká kouč Celtiku

Trenér Celtiku Glasgow Ange Postecoglou se po středečním vyřazení v 2. předkole fotbalové Ligy mistrů s Midtjyllandem na tiskové konferenci ohradil proti slovům o katastrofálním večeru. Brzký konec v soutěži je podle australského kouče zklamáním, hráčům ale podle svých slov nemohl nic vytknout. Celtic se utká v 3. předkole Evropské ligy s Jabloncem.

Foto: Ritzau Scanpix, Reuters

Trenér Celtiku Glasgow Ange Postecoglou (uprostřed)

Článek

O katastrofálním večeru se po utkání zmínil reportér BBC. "To jsou dost silná slova. Nevím, jak vy definujete katastrofu, ale rozhodně to nepasuje k mé definici toho, co se dnes stalo. Je samozřejmě zklamáním, že jsme nepostoupili, ale nemohu si stěžovat na přístup hráčů," řekl Postecoglou, který v minulosti trénoval mimo jiné australskou reprezentaci.

Jeho svěřenci po úvodní domácí remíze 1:1 podlehli ve středu v Dánsku 1:2 po prodloužení, rozhodl o tom v 94. minutě nigerijský obránce Raphael Onyedika. Celtic přitom v odvetě vedl.

Skotský celek podle trenéra měl šanci dát gól na 2:0, vzápětí ale skóroval soupeř a Celtiku došel dech. "Ale katastrofa pro mě znamená konec. A tohle má ke konci daleko. Pokud máte dojem, že naše sezona je u konce, já to tak nevidím," poznamenal Postecoglou.

Klub potřebuje posílit

Před zápasem s Jabloncem kouč doufá v oživení sestavy. Z Kazaně přišel švédský stoper Carl Starfelt, z Visselu Kóbe křídelník Kjogo Furuhaši, do hry by se měl vrátit také Nir Bitton.

Dodal ale, že klub by ještě na několik pozic potřeboval posily. Postěžoval si také na obtížnou předsezónní přípravu. "Neměli jsme jádro týmu pohromadě. Reprezentanti se vrátili (po mistrovství Evropy) pozdě, jiní hráči klub opustili. Ti, kteří přišli, ještě nebyli schopni se úplně začlenit," doplnil Postecoglou.

O víkendu odstartuje Celtic skotskou ligu na hřišti Hearts. První zápas o Evropskou ligu sehraje v Jablonci 5. srpna, odveta v Glasgow se uskuteční o týden později. Na jednapadesátinásobného skotského mistra narazila v minulém ročníku dvakrát ve skupině Evropské ligy pražská Sparta a v obou zápasech zvítězila vysoko 4:1.

Reklama

Související témata: