Hlavní obsah

Rána pro Spartu, před velkou bitvou přišla o oporu

Praha
Aktualizováno

Jako by nestačilo, že v odvetě proti Rapidu kvůli zranění na několik měsíců přišla o letní posilu Caspera Höjera. Fotbalová Sparta se bude muset v úvodním utkání 3. předkola Ligy mistrů proti Monaku obejít také bez zraněného Ladislava Krejčího mladšího. Úterní duel na domácím trávníku naopak stihne Michal Sáček, který si z Liberce přivezl zranění v obličeji po neúmyslném faulu Thea Gebre Selassieho.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Ladislav Krejčí, David Moberg Karlsson, Michal Sáček a Jakub Pešek oslavují gól.

Článek
Fotogalerie

Rychle se zařadil mezi stěžejní opory týmu, navíc je hlavně při standardkách nebezpečný. Vstřelil jediný gól Sparty ve Vídni a poté skóroval i v ligové premiéře proti Olomouci.

Postupovou odvetu s Rapidem ovšem bojovník Ladislav Krejčí mladší dohrál se sebezapřením a do Liberce už o víkendu nepřijel. Spartě zatím bude chybět dál.

„Krejda měl svalové zranění, což je otázka několika dnů, kdy bude stoprocentně fit," avizuje trenér Pavel Vrba citelnou ztrátu.

Oporu nejspíš nahradí Michal Sáček, který pro změnu nedohrál utkání proti Slovanu.

„Sáček k dispozici bude. Měl ‚pouze' pět stehů pod okem," dodává kouč.

Chudák Dán dopadl mnohem hůř. „Casper Höjer podstoupil v pondělí v ÚVN operaci poraněného lýtkového svalu," oznámil klub na sociální síti. Vrba v Liberci avizoval, že letní posila si zahraje nespíš až v lednu...

Může být vyprodáno

Nepříjemnosti však elán sparťanů určitě nezchladí. Na rozdíl od středeční odvety s Rapidem už mohou za striktně stanovených podmínek svůj stadion na Monako vyprodat.

„V tuto chvíli je vyčerpaná kapacita pro neočkované fanoušky. Nadále probíhá volný prodej pro příznivce, kteří mají dokončené očkování. To znamená 14 dnů po druhé dávce, respektive 14 dnů po jedné dávce, pokud jsou očkováni pouze jednodávkově," přibližuje Ondřej Kasík, ředitel komunikace Sparty.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Proti Rapidu povzbuzovalo Spartu 9 tisíc fanoušků, na Monako už může být plný stadion.

„Vstupenky stojí 590-990 Kč. Vstup na stadion bude otevřený od 17:30. U stadionu tentokrát nebudou covidové checkpointy na prokázání bezinfekčnosti. Fanoušci rovnou zamíří ke vstupu na stadion, kde proběhne kontrola," dodává.

Sparta - Monako v TV

Utkání začíná v 19:00, přímý přenos vysílá Sport1, online reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články