Hlavní obsah

To já hodil klukům klacek pod nohy, činil po minele proti Fradi pokání gólman Kolář

Budapešť/Praha

Frustrace z nich přímo čišela. Aby ne, když slávističtí fotbalisté nastupovali u Dunaje ke kvalifikační konfrontaci o Ligu mistrů s domácím Ferencvárosem v roli favoritů. Ostatně, i domácí kouč je do ní pasoval. O to větší rozčarování Trpišovského svěřenci v budapešťské Groupama Areně zažili. „A naší vinou. Domácí měli tři šance a všechny jsme jim připravili my. Proto jsme zklamaní, neboť výsledek je pro náš špatný. Zvlášť po výkonu, který jsme předvedli v první půli,“ netajil trenér Pražanů Jindřich Trpišovský, že s prohrou 0:2 v prvním duelu 3. kvalifikačního předkola Ligy mistrů rozhodně nepočítal.

Hodnocení trenéra Slavie Jindřicha Trpišovského po utkání předkola Ligy mistrů v BudapeštiVideo: O2 TV Sport

 
Článek

Jenže jeho svěřenci vyráběli neskutečné minely. V některých momentech doslova hrůzné.

„To já hodil klukům klacek pod nohy," hlásil se do mikrofonu O2 TV k té největší a pro další vývoj střetnutí i konečný výsledek rozhodující brankář Ondřej Kolář, jemuž nevinná malá domů Kačaraby přeskočila minutu před přestávkou nohu a doputovala do sítě.

„Nebudu se na nic vymlouvat," nechtěl nic slyšet o drnu, který cestu míče přece jen trochu pozměnil. „Prostě hloupost, která posadila domácí na koně," přiznával, že inkasovaný gól zacloumal nejen jím, ale i celým týmem.

Foto: Szilard Koszticsak, ČTK/AP

Fotbalista Ferencvárose proniká k brance Slavie v utkání 3. předkola Ligy mistrů.

Penalta, kterou vyrobil Taras Kačaraba pět minut po změně stran, slávistické martyrium dovršila.

„Dvěma chybami, které se zrodily v našich hlavách, jsme domácím vítězství darovali. Před první brankou jsem šel do skluzu, protože jsem se obával, aby soupeřův hráč nepronikl do šestnáctky. Vlastně jsem situaci zachraňoval, protože jsem viděl, že David Zima nestíhá. Myslel jsem, že  Koli balon zpracuje a pošle mi ho zpátky," popisoval ukrajinský stoper inkriminovaný moment před prvním gólem.

Hodnocení brankáře Slavie Ondřeje Koláře po utkání předkola Ligy mistrů v BudapeštiVideo: O2 TV Sport

„Penalta po změně stran? Nevím, zda se mají takové situace pískat, chtěl jsme protihráče zblokovat, aby nemohl střílet nebo přihrávat, on mi narazil do nohy a spadnul. Musím se podívat na video, jak to doopravdy bylo," dodával.

„A já ještě vyrobil třetí chybu," hlásil se Tomáš Holeš k přihrávce, kterou dvě minuty po brance z penalty poslal do sóla domácího Nguena. Ten ale naštěstí pro Slavii tváří v tvář Kolářovi ve stoprocentní šanci selhal.

Hodnocení fotbalisty Slavie Tomáše Holeše po utkání předkola Ligy mistrů v BudapeštiVideo: O2 TV Sport

„Kolářovi nemůžeme nic vyčítat, protože po mém zkratu nás naopak podržel. Všem je nám jasné, že jsme si zápas prohráli sami," přiznával Holeš.

„Snažil jsem se zůstat stát a pak už to bylo jen o štěstí, zda mě trefí," podotkl Kolář k šanci Nguena, kdy Slavii mohlo být ještě hůř.

Hodnocení fotbalisty Slavie Tarase Kačaraby po utkání předkola Ligy mistrů v BudapeštiVideo: O2 TV Sport

„Soupeř měl tři příležitosti a všechny jsme mu připravili my. Přitom jsme byli v první půli i v závěrečných dvaceti minutách lepší fotbalově i pohybem a do zápasu jsme dali maximum. Proto jsme zklamaní, protože výsledek je špatný. Ani korigující gól jsme nedali, protože šance Stanciua a Schranze zlikvidoval domácí brankář a tečovaná střela Baha skončila na tyči," netajil se zklamáním trenér Trpišovský a přiznal, že nucené střídání Ševčíka už v první půli výkon jeho týmu poznamenalo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Praha Jindřich Trpišovský.

„Ferencváros po jeho odchodu získával odražené míče a měl navrch. Ale i tak jsem optimistou. Pokud podáme podobný výkon a vyvarujeme se chyb, soupeře s podporou našich fanoušků v Edenu uvaříme a postoupíme, " ujišťoval slavistický trenér Jindřich Trpišovský před odvetou, která je na programu příští úterý.

Reklama