Hlavní obsah

Ani špatná, ani jednoduchá - kouč Vrba označil Sarajevo za střední variantu

Plzeň
Aktualizováno

Cestu za stomiliónovým pokladem začnou na Balkánu. Fotbalisté Viktorie Plzeň přijali bez větších emocí skutečnost, že ve druhém předkole Ligy mistrů se střetnou s týmem, který dříve trénoval český kouč Jiří Plíšek. Kvalitní soupeř, přes kterého však vede cesta do dalšího předkola – tak vidí představitelé Viktorie Plzeň celek FK Željezničar Sarajevo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský trenér Pavel Vrba během utkání osmifinále Evropské ligy mezi FC Viktoria Plzeň a Fenerbahce SK.

Článek

Šampión Bosny a Hercegoviny se úřadujícím českým mistrům postaví v rámci druhého předkola Ligy mistrů. První duel odehraje Viktoria v domácí Doosan Areně 16. nebo 17. července, odveta na hřišti soupeře bude na programu o týden později.

„Označil bych to jako střední variantu – ani špatná, ani jednoduchá," komentoval protivníka bezprostředně po losu trenér Pavel Vrba. „Jedná se o suveréna své země, kvalita je nesporná. Dle mých informací funguje klub na velmi profesionální bázi, jako tým jsou dobře organizovaní," doplnil kouč Viktorie.

Kouče v následujícím období čeká shánění informací. „Rádi bychom Željezničar viděli také naživo, nicméně teprve budeme zjišťovat veškeré možnosti a podrobnosti. Na přípravu je ještě relativně dost času a my budeme chtít být připraveni na sto procent."

Výjezd do specifické oblasti

Přímo ve švýcarském Nyonu sledoval los generální manažer Viktorie Adolf Šádek. „Jedná se o kvalitního protivníka, nicméně naším jednoznačným cílem bude postup," řekl po losu plzeňský manažer, jehož čekají starosti spojené s organizací výjezdu.

„Oblast je specifická především z hlediska bezpečnosti, na druhou stranu jsme se vyhnuli dlouhému cestování. Veškeré informace jsme začali okamžitě po losu zjišťovat, hned na místě jsme se setkali také se zástupci soupeře. Věřím, že dvojzápas se obejde bez jakýchkoliv organizačních problémů," zakončil krátký telefonát z místa losu Šádek.

Balkánci nezvládají emoce

Na pohárovou premiéru v dresu Plzně se těší nová posila, záložník Tomáš Hořava. „Z pěti soupeřů, které jsme nakonec mohli dostat, je právě Sarajevo asi nejtěžší. I jejich fanoušci jsou hodně temperamentní, ale povinnost velí to zvládnout. S Olomoucí jsem proti balkánským týmům často hrával na soustředěních. Na hřišti nezvládají své emoce, toho bychom mohli využít," radí Hořava.

„Z pěti možných týmů jsem si Sarajevo přál nejmíň, ale je to realita. Není to jednoduchý los, ale v Lize mistrů není jednoduché nic. Cílem je postup," shoduje se s ním reprezentant David Limberský.

„Myslím, že v osudí byly horší i lepší možnosti. Mrkl jsem na internet, ale podstatné informace přijdou až od trenérů," nevzrušoval se obránce Marián Čišovský.

„Tak, tak, je to pro nás taková střední cesta. Týmy z této oblasti znám jen z přípravných zápasů. Jsou fotbaloví a horkokrevní. Uvidíme, co nás tam čeká, snad bude i prostředí v klidu," doufá útočník Stanislav Tecl.

Reklama

Související témata: