Hlavní obsah

Absence Robbena je fajn. Škoda, že doma nezůstal i Ribéry, smál se Vrba

Plzeň

Snadno přišel na způsob, jak neschytat v konfrontaci s vítězem Ligy mistrů Bayernem Mnichov podruhé potupný debakl. Plzeň před čtrnácti dny na hřišti bavorského giganta inkasovala pětibrankový nášup. V úterý večer nastoupí ve skupině D proti týmu trenéra Guardioly podruhé. A západočeský trenér Pavel Vrba věří, že se čtrnáct dnů staré školení nebude opakovat. "Musíme zlepšit úplně všechno," uvědomuje si.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Plzně Pavel Vrba během utkání základní skupiny Ligy mistrů s Bayernem Mnichov.

Článek
Fotogalerie

Trénink Plzně.

Trénink Bayernu.

Hráčům jste pustil sestřih zápasu v Mnichově hned dvakrát. Šlo o snahu ukázat jim, jak moc se báli nebo jste je chtěl potrestat?

Poprvé jsem hráčům video servíroval jako poučení, respektive aby viděli, jak konkrétní herní situace zvládli, či spíše nezvládli. Podruhé šlo o trest.

Bayern přicestoval bez jedné z hlavních opor, nizozemského záložníka Robbena. Jak velkou váhu přikládáte jeho absenci?

S ohledem na průběh utkání v Mnichově bych byl mnohem raději, pokud by nedorazil Ribéry. Co předváděl v prvním vzájemném duelu, bylo úžasné. Škoda, že nezůstal doma on.

Zatímco mnichovský tým v konfrontaci s vámi jednoznačně dominoval, následně v bundeslize skolil Herthu jen těsně 3:2 a v Hoffenheimu zvítězil s obtížemi rovněž pouze o gól. Ukázala vám předešlá dvě vystoupení Bayernu, kde je zranitelný?

Nemůžeme se srovnávat s mužstvy z bundesligy, ale musíme se poučit z toho, jak jsme utkání v Mnichově odehráli my. Viděl jsem několik zápasů Bayernu ať už v bundeslize nebo Champions League. Tým trenéra Guardioly je velmi silný a dokáže se dostat i ze situace, když se duel pro mnichovský klub nevyvíjí dobře.

Prozradíte, co musí plzeňský tým v úterním souboji s obhájcem vítězství v Lize mistrů udělat jinak ve srovnání s prvním duelem?

Rádi bychom změnili úplně všechno. Je otázka, jestli na to máme kvalitu. Vždyť v minulém ročníku Ligy mistrů Bayern vyřadil Barcelonu v celkovém součtu sedm nula. Určitě zvolíme ofenzivnější rozestavení než v prvním duelu. Musíme být důslednější, aktivnější. A pokusíme se Bayernu hru maximálně znesnadnit. Budeme se snažit o naši tradiční hru a uvidíme, na co bude stačit.

Co pro Plzeň znamená přivítat po dvou letech znovu úřadujícího šampióna Ligy mistrů, ale tentokrát na domácím stadiónu nikoliv ve vyhnanství v Edenu, kde jste na podzim 2011 hostili Barcelonu?

Pro nás bylo svátkem, když jsme předloni hráli s Barcelonou nebo s AC Milán. Teď máme Bayern. Jde o odměnu pro celý český fotbal. I pro nás samotné za zvládnutou kvalifikaci. Ale v hlavní soutěži jsme narazili na soupeře, kteří mají úplně jinou kvalitu. Bereme vše prestižně, ale současně si uvědomujeme, jaké máme možnosti my a oni.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články