Hlavní obsah

VIDEO: Budeme se snažit, aby se Bayern zapotil, slíbil plzeňský rychlík Petržela

Karel FeltPrávo

V pátek v utkání s Jabloncem byl plzeňský záložník Milan Petržela (30) nejlepším hráčem zápasu. Obranu Severočechů větral, jak si vzpomněl a přihrál na tři góly Viktorie. Rád by svojí rychlostí donutil i hráče Bayernu, aby se v Doosan Areně alespoň zapotili.

Milan Petržela před zápasem s Bayernem.Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Trénink Plzně.

Trénink Bayernu.

Když si vzpomenete na první souboj s Bayernem v Allianz areně, co se vám kromě pěti inkasovaných gólů vybaví?

V první řadě to, že Bayern hraje úplně jiný fotbal, než na jaký jsme zvyklí z naší ligy. Hodně se v duelu s ním musí běhat, ale balónu si moc neužijete.

Co musíte ve své hře změnit, aby se výsledek 5:0 pro Bayern neopakoval i v Plzni?

Musíme hrát aktivněji, když vybojujeme míč, musíme se pokusit si ho také trochu užít, než o něj přijdeme. Chce to také víc odvahy v ofenzivě. Pokusíme se také vytvořit nějakou šanci a pak uvidíme...

Takže alespoň vystřelit na branku, což se vám v Mnichově nepodařilo...

Tak nějak. O to se budeme moc snažit.

Levý obránce Alaba a před ním Ribéry jsou asi nejlepší současnou dvojicí, která hraje za sebou a perfektně se doplňuje. Jak se proti nim hraje?

Strašně těžko... Jejich kvalita je jinde. Nemůžeme se s nimi srovnávat, ale můžeme se pokusit jim taky trochu zavařit. Aby to měli složitější a neodehráli zápas v suchém dresu, ale zapotili se.

Vám se skvěle povedl páteční zápas s Jabloncem, je to pro vás motivace prohnat takhle Bayern?

Kéž by... Ale s Bayernem je to úplně něco jiného. Oni presují hned po ztrátě míče, nedají mi tolik času a prostoru, jako jsem měl v pátek. Dostal jsem míč a šel jeden na jednoho. Tohle mi moc nedovolí, ale určitě se budu snažit co nejvíc přiblížit pátečnímu výkonu.

Berete zápas s Bayernem, že v něm nemáte co ztratit, ale můžete jen získat?

Každý zápas chceme vyhrát, ale v případě Bayernu jsou kvality obou týmů diametrálně odlišné. Nemáme co ztratit, ale budeme se snažit je potrápit.

Hráči Bayernu říkají, že zápas v Plzni bude daleko těžší než v Mnichově. Je pro vás tak velkou výhodou, že hrajete doma?

Výhoda to je. Budeme mít plný stadión s velkou převahou našich fanoušků. Budeme se před nimi chtít ukázat v lepším světle než v Mnichově.

Pro vás osobně to bude největší zápas, jaký jste kdy hrál?

Už jsem hrál i proti Barceloně. Bayern je podle mne momentálně nejlepší tým na světě, takže to bude zážitek pro nás pro všechny.

Reklama