Hlavní obsah

Policie zatkla šest fandů Bayernu a jednoho Čecha. Chtěli se prát

Plzeň

Zhruba deset německých fanoušků Bayernu Mnichov museli pacifikovat policisté v Pražské ulici u plzeňského náměstí. Podle svědků se chtěli prát poblíž restaurace U Salzmannů. Policisté předvedli na služebnu sedm lidí - šest příznivců německého klubu a jednoho domácího fandu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fanoušci Viktorie Plzeň (ilustrační foto)

Článek

"Šlo o pokus o střet kolem 17:30," řekla ČTK policejní mluvčí Ivana Telekešová. Policie poté doprovodila zhruba stovku zahraničních fanoušků ke stadiónu k sektoru pro hosty. Krátkodobě byla omezena doprava.

"Zhruba 40členný dav německých fanoušků se najednou rozeběhl Pražskou ulicí a začali se s někým prát. Ty nejagresivnější jsme poskládali na chodník," řekl ČTK zasahující policista. Nejagresivnějším mladíkům nasadili policisté pouta a odvezli je na služebnu.

Ze všech mezinárodních utkání, které dosud Viktoria sehrála, dnes do Plzně dorazilo nejvíce zahraničních fanoušků, odhadem přes 1200. I proto, že je Mnichov blízko.

Stovka příznivců bavorského týmu se zhruba od 17:00 shromažďovala na centrálním náměstí a kolem 18:00 se vydali v průvodu směrem ke stadionu. V Pražské ulici se k nim přidali další.

V největší plzeňská restauraci Na Spilce v areálu Plzeňského Prazdroje je nyní kolem 300 německých fandů. Podle policistů by jich mělo být asi 500. Ve druhé polovině restaurace je zhruba stovka Čechů. "Němci zpívají, ale jsou naprosto v pohodě," uvedl číšník. Necelých 700 příznivců Bayernu má koupené vstupenky na utkání.

"Přijeli dvěma rychlíky, nejvíce před 13:00. Další dorazili autobusy i vlastními vozy," uvedla policejní mluvčí. Většina fandů by měla hned po zápase odjet. Některé autobusy na ně budou čekat přímo u sektoru hostů, další před restaurací Na Spilce. První rychlík do Německa jede z Plzně ve 04:10. Pro fanoušky, kteří do Plzně přijeli vlakem, by ale měly dojet z Mnichova prázdné autobusy, které většinu z nich odvezou.

Podle Telekešové nejde o rizikový zápas, ale policejní jednotky jsou hodně posílené. Ve městě se pohybuje také asi 20 německých policistů.

Zápas začne ve 20:45.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články