Hlavní obsah

Takhle se nebojuje, setřel Seedorf Balotelliho a spol.

Madrid/Mnichov

Překvapení se v úterý večer v Madridu nekonalo. Atlético rozstřílelo v odvetě osmifinále Ligy mistrů AC Milán 4:1 a postoupilo do čtvrtfinále. Sedminásobný vítěz nejprestižnější evropské fotbalové soutěže nedokázal otočit domácí prohru 0:1 a nakonec si odvezl debakl. Prohrál tak počtvrté v řadě, dvakrát v Lize mistrů a dvakrát v Serii A. Krize, kterou měl zastavit nový kouč Clarence Seedorf se tak prohlubuje. Zato domácí Atlético je v sedmém nebi...

Foto: Emilio Andreoli, ČTK/AP

Trenér AC Milán Clarence Seedorf gestikuluje na lavičce v utkání Ligy mistrů s Atlétikem Madrid.

Článek

„Tahle noc vstoupí do historie klubu. Zažili jsme skvělé vítězství v nádherné atmosféře,“ liboval si kouč Atlétika Diego Simeone. „Zápas jsme rozehráli lépe než soupeř. Cítili jsme k němu  velký respekt, ale povedlo se nám vstřelit gól už ve třetí minutě. Hru jsme měli pod kontrolou. Moji hráči si byli dobře vědomi síly Milána, kterou má v Balotellim, Abatem, Kaká. Důležité bylo, že naše úsilí neopadlo ani po vyrovnávací brance a naopak jsme v podstatě rozhodli trefou před koncem poločasu,“ jásal Simeone.

„Po změně stran jsme měli hru ve své moci a přidali další dva góly. Jsem na svůj tým bojovníků hrdý. Bylo to důležité vítězství i po psychické stránce. Jsem maximálně spokojený s výsledkem i předvedenou hrou. Teď si počkáme, kdo bude naším příštím soupeřem. Musíme ale udělat maximum pro další postup, to je povinnost každého z nás,“ dodal.

Rychle se z toho musíme dostat, velel trenér

Milánští přijeli do Madridu s velkým sebevědomím a vírou, že dokáží smazat jednogólové manko a přes Atlétiko postoupí... „Postrádali jsme bojovného ducha. Po vyrovnávací brance jako bychom si mysleli, že to přijde samo. Takhle se ale o postup nebojuje. Z prvního gólu jsme se ještě dokázali vzpamatovat, ale z druhého už ne,“ litoval nešťastný kouč AC Milán Seedorf.

„Druhý poločas jsme odehráli většinou na naší půlce. Nedokázali jsme soupeře přehrát, dostat ho pod tlak, útočit a vytvářet si šance. Jsem z našeho výkonu hodně zklamaný,“ přiznal Seedorf. „Pro nás byl v naší situaci postup v Lize mistrů velice důležitý. Na zápas jsme se pečlivě připravovali, rozebrali si hru Atlétika, ale cíl jsme nesplnili. Vytvořili jsme si jen pár šancí a ty jsme zahodili. To se v této soutěži vymstí. Taková rána, zejména v Lize mistrů, srazí mužstvo dolů,“ dodal.

„Z toho se ale musíme rychle dostat, využít pozitivní věci, které jsme udělali, a soustředit se na Serii A, v níž se nám také bohužel nedaří. Zbývá však jedenáct zápasů a do nich musí dát všichni hráči všechny své síly. Z výkonů některých jsem rozčarovaný, ale musím udělat všechno proto, abych jim pomohl psychicky nahoru a oni ze sebe dostali maximum. Špatní fotbalisté to nejsou,“ pravil Seedorf a mířil především na Balotelliho, který se opět na hřišti marně hledal.

Kde se zastaví rozjeté Atlético v tomto ročníku Ligy mistrů?
ve čtvrtfinále
33,5 %
v semifinále
44,6 %
prohraje až ve finále
10,5 %
vyhraje celou soutěž
11,4 %
Celkem hlasovalo 2121 čtenářů.

Reklama

Související témata: