Hlavní obsah

Drogba byl z přijetí fanoušků dojatý, zklamalo ho ale vyřazení

Londýn

Polibek s trenérem Chelsea Josém Mourinhem před zápasem, velký plakát s jeho podobiznou a nápisem "Drogba legenda" a bouřlivé přivítání od domácích fanoušků. Útočník Galatasaraye Istanbul Didier Drogba byl dojatý z návratu na Stamford Bridge, kde strávil úspěšných osm let. Náladu mu pokazila prohra s Blues 0:2, která znamenala vyřazení jeho týmu z fotbalové Ligy mistrů.

Foto: Andrew Winning, Reuters

Útočník Galatasaraye Didier Drogba zdraví fanoušky na stadiónu Chelsea.

Článek

"Takové přijetí, jakého se mi tu dostalo, ukazuje, že jsem v klubu něco dokázal. Bylo to moc pěkné, skvělý pocit. Musím přiznat, že jsem byl dojatý," řekl novinářům po zápase Drogba. "Ale na konci zápasu jsem byl z výsledku trochu zklamaný. Nechtěli jsme vypadnout," dodal Drogba.

Nejemotivnější chvilky prožil při nástupu na hřiště. Zdviženým palcem poděkoval domácím příznivcům za bouřlivý aplaus i vyvěšený plakát a pak přiběhl k postranní čáře ke kouči Chelsea Mourinhovi, s nímž se políbil a potřásl si s ním přátelsky rukou. Po zápase Drogba přišel prohodit pár slov i do domácí kabiny.

Proti bývalým spoluhráčům se neprosadil

Šestatřicetiletý útočník z Pobřeží slonoviny nastřílel mezi lety 2004 až 2012 za Chelsea ve 341 duelech 157 branek a byl zvolen nejlepším hráčem klubové historie. V úterý ale pověst kanonýra nenaplnil a stejně jako další hráči Galatasaraye v ofenzívě prakticky nehrozil.

Jeho trápení vystihl přímý kop, z něhož trefil po nepřesné střele pouze plakát se svou podobiznou, který vyvěsili za brankou domácí příznivci. "Dnes se nám nedařilo. Chelsea perfektně bránila a téměř nás nepustila do šance. Ale máme celkově mladý tým a učíme se. Věřím, že se do téhle fáze soutěže dostaneme znovu," dodal Drogba.

Oba trenéři se shodli, že Drogbova hra trpěla tím, že od spoluhráčů nedostal téměř žádný dobrý míč. "Když jste útočník a váš tým neútočí, cítíte se osaměle," řekl Mourinho. Kouč Galatasaraye Roberto Mancini s ním souhlasil. "Nebyla to Drogbova chyba. Bylo to pro něj strašně těžké, protože náš tým dneska nehrál. Byli jsme opravdu hodně špatní," řekl Mancini.

Reklama

Související témata: