Hlavní obsah

Kritizovaný Čech lituje třetího gólu od PSG. Stále ale věří v postup Chelsea

Paříž

V anglických médiích to za výkon ve středečním úvodním čtvrtfinále Ligy mistrů v Parku princů pořádně schytal, gólman Petr Čech byl označován za jednoho z viníků porážky 1:3, on sám přesto nevidí situaci úplně černě. Lituje hlavně třetího inkasovaného gólu, ale stále věří, že fotbalisté Chelsea mohou do semifinále soutěže na úkor Paris St. Germain postoupit.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Obránce Chelsea David Luiz (vpravo) střílí nešťastný vlastní gól brankáři Petru Čechovi v utkání Champions League v Parku princů proti PSG.

Článek

Chelsea inkasovala všechny tři góly po chybách při bránění. První gól do její sítě padl po fatální minele Johna Terryho, na druhém a třetím gólu měl zase díl své viny právě Čech. „Někdy to takhle prostě je," hodnotil zklamaný brankář duel na stránkách Chelsea.

„Musíte kontrolovat každý detail, my jsme navíc měli i trochu smůly. Při druhém gólu prošel míč asi přes patnáct lidí, nikdo ho netečoval a trefil až Davida Luize, od něhož se odrazil do brány. Největším zklamáním byl poslední gól, protože, ač jsme byli všichni připraveni,  Pastore stejně prošel přes šestnáctku a prostřelil i mě," litoval plzeňský odchovanec inkasované branky k bližší tyči.

Doma stačí 2:0 vyhrát

Gól v nastaveném čase postup svěřenců kouče Josého Mourinha výrazně zkomplikoval. Čech ale věří, že na Stamford Bridge jeho tým nakonec postup vybojuje. Blues už se podobný kousek povedl předloni, když přes Neapol postoupili i po úvodní porážce 1:3, doma totiž následně zvítězili 4:1.

„Stačí vyhrát 2:0 a půjdeme dál, nesmíme tedy hlavně doma inkasovat a zároveň využít naše gólové šance. Zápas jsme neprohráli 0:6, 1:5 nebo 1:4, takže nic není ztraceno. Vyhrát 2:0 je určitě možné. Je to na nás," burcoval Čech.

Chelsea podle jeho mínění v Parku princů za soupeřem nijak výrazně nezaostávala. „Měli jsme špatný začátek, ale když jsme srovnali na 1:1, předváděli jsme mnohem lepší hru. Hráli jsme na jejich polovině a byli jsme nebezpečnějším týmem. Párkrát nás zatlačili, ale to nebylo příliš často. Ale pokaždé, když se dostali do útoku, byli hodně nebezpeční. A naneštěstí pro nás své šance využili. V tom byl hlavní rozdíl," dodal český reprezentant.

Postoupí fotbalová Chelsea přes PSG do semifinále Ligy mistrů?
Ano
43,5 %
Ne
56,5 %
Celkem hlasovalo 4241 čtenářů.

Reklama

Související témata: