Hlavní obsah

Courtois proti Čechovi nenastoupí. Milióny za jeho start si Atlético nemůže dovolit

Fotbalové Atlético Madrid prožívá po postupu do semifinále Ligy mistrů přes Barcelonu obrovskou euforii, fanoušci už jsou natěšení na boj o finále, které však může poznamenat nepříjemné oslabení jejich týmu. Pokud totiž španělskému celku přiřkne páteční los coby příštího soupeře londýnskou Chelsea, nebude moct v jeho dresu nastoupit mladý hvězdný gólman Thibaut Courtois.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Gólma Atlética Thibaut Courtois drží míč v utkání proti Barceloně.

Článek

Jak známo, Courtois je hráčem Chelsea a v Madridu působí na hostování už třetí sezónu. Podle klauzule ve smlouvě by mohl proti svému mateřskému týmu nastoupit za poměrně značnou částku vyplacenou na konto Chelsea.

„Museli bychom zaplatit Chelsea velkou sumu peněz. A to si nemůžeme dovolit," uvedl pro španělské rádio Onda Cero prezident klubu Enrique Cerezo, aniž by částku konkretizoval.

Podle britského listu Daily Mail by měla částka činit tři milióny eur za každý zápas, tedy zhruba 84 miliónů korun, což je pro svízelnou ekonomickou situaci Atlética příliš.

UEFA to nezakazuje

Absence velké opory a potencionálního nástupce Petra Čecha v bráně Chelsea by nejspíš trochu zkalila fanouškům radost z heroického postupu do semifinále nejprestižnější evropské soutěže po 40 letech.

Sám Courtois by tak nejspíš přišel o největší zápas své dosavadní kariéry. Zákaz pro hostujícího hráče nastoupit proti mateřskému klubu je proti regulím UEFA. Nicméně na klauzuli ve smlouvě, účtující sumu za takový start, se žádný zákaz nevztahuje.

Případnou náhradou za belgického brankáře by se proti Chelsea nejspíš stala týmová dvojka Dani Arunzubia.

V létě roku 2012 přitom Courtois dostal povolení nastoupit proti Chelsea v evropském Superpoháru a madridský celek tehdy duel vítězů Ligy mistrů a Evropské ligy vyhrál 4:1, když Čechovi nasázel hattrick kolumbijský kanonýr Radamel Falcao.

Který tým letos vyhraje Ligu mistrů?
Atlético Madrid
16,3 %
Bayern Mnichov
31 %
Chelsea
29,4 %
Real Madrid
23,3 %
Celkem hlasovalo 47956 čtenářů.

Reklama

Související témata: