Hlavní obsah

Kde byl Messi? Uběhl jen o 1,5 km víc než gólman, čelí hvězda kritice po fiasku s Atlétikem

Madird

Bývá hlavní hvězdou velkých zápasů, jenže v boji o semifinále Ligy mistrů proti Atlétiku Madrid byl Lionel Messi takřka neviditelný. Šancí měl ve čtvrtfinálové odvetě minimum, s míčem se moc nepotkával, a navíc toho příliš nenaběhal.

Foto: Juan Medina, Reuters

Lionel Messi si už v letošní sezóně Ligy mistrů nezahraje.

Článek

„Argentinec uběhl jen 6,8 kilometru, tedy jen o jeden a půl kilometru více než gólman Barcelony José Manuel Pinto," všiml si například španělský list Marca bídné statistiky forvarda Barcelony.

Pro srovnání uvádí, že střelec vítězného gólu Koke z Atlétika uběhl 12,2 km, tedy téměř dvojnásobek toho, co uběhl Messi. Přes pět kilometrů přitom naběhají za zápas někdy i gólmani v české Gambrinus lize. „Chtěli jsme, aby Messi byl v pozici, z níž by mohl proti obráncům podnikat útoky jeden na jednoho na pravé straně," vysvětloval svůj záměr kouč Barcelony Gerardo Martino.

Nebyl vidět

Jak Messi ohrožoval branku madridského týmu ve čtvrtfinálové odvetě? Při prvním pokusu ve třetí minutě bránu přestřelil, ve třinácté minutě mohl srovnat skóre, jenže hlavičkoval metr mimo branku. O deset minut později dostal parádní pas od Neymara, ale v zakončení znovu selhal. Pak už se ze hřiště postupně vytrácel.

„Ano v utkání nebyl moc vidět. I tak měl ale dvě velké šance, jenže hlavičkou netrefil bránu a nezužitkoval ani Neymarův pas," hodnotil výkon svého svěřence Martino.

Každopádně Atlético ví, jak hvězdného Argentince eliminovat, protože Messi v posledních šesti vzájemných zápasech ve všech soutěžích nedal ani jeden gól.

„Barcelona nemohla rozehrát svoji hru kvůli výbornému výkonu soupeře. Kvůli intenzitě jeho hry a způsobu, jakým bránil, a množství hráčů, s nimiž zavřel prostor před šestnáctkou," uznal Martino po vyřazení.

Pro něj ani pro Barcelonu prokletí jménem Atlético ještě letos nekončí. Katalánský klub totiž narazí na madridský celek v posledním ligovém kole, a pokud bude chtít vybojovat ligový titul, nejspíš bude muset tentokrát už zvítězit.

Který tým letos vyhraje Ligu mistrů?
Atlético Madrid
16,3 %
Bayern Mnichov
31 %
Chelsea
29,4 %
Real Madrid
23,3 %
Celkem hlasovalo 47956 čtenářů.

Reklama

Související témata: