Hlavní obsah

Rozhodčí nás okradl o výhru! stěžoval si Mourinho. Čechův výkon v Anglii chválí

Maribor

Po kanonádě 6:0 na domácím stadiónu tentokrát vybojovali fotbalisté Chelsea proti Mariboru ve Slovinsku jen bod za remízu 1:1. Brankář Petr Čech, jenž podruhé nastoupil v této sezóně Ligy mistrů, sice inkasoval, ale anglická média jeho výkon vesměs chválí. S výsledkem však Blues pochopitelně spokojeni být nemohou, podle kouče Josého Mourinha je o vítězství okradl rozhodčí.

Foto: Nikola Solic, ČTK/AP

Gólman Chelsea Petr Čech zasahuje proti střele Tavarese z Mariboru.

Článek

Čech inkasoval v 50. minutě po parádním obloučku Ibraimiho, proti němuž neměl nárok. „Při tomhle gólu byl bez šance, ale jinak řešil ojedinělá nebezpečí s obvyklým klidem," ohodnotil výkon českého gólmana list Daily Mirror.

„Byl možná zaměstnanější, než očekával. A odvedl solidní práci, proti úchvatné střele Ibraimiho nemohl nic dělat," píše v podobném duchu London Evening Standard. „Gólu nemohl zabránit, ale jinak svoji roli zvládl," přitakává anglická verze serveru goal.com.

Inkasovaný gól ale konečně probudil favorizovanou Chelsea k lepšímu výkonu. V úvodním dějství totiž zůstali favorité z Londýna za očekáváním, na což reagoval kouč Mourinho střídáním. Stáhl Williana a Schürrleho, místo nichž poslal na hřiště Diega Costu a Oscara.

Mourinho: Zasloužili jsme si vyhrát

„V první půli jsme nebyli dobří, bylo to pomalé bez intenzity a kreativity. Pro Maribor bylo snadné držet stav 0:0, který si přál. Ve druhé půli už jsme hráli mnohem lépe. Nejednou v tom byla rychlost, kreativita, dynamika a přišla i spousta šancí. Až když dal Maribor gól, si hráči konečně uvědomili, že výsledek je v ohrožení," hodnotil zápas Mourinho.

Jeho tým se ale nakonec dosáhl po brance Nemanji Matiče jen na vyrovnání. „Jednoznačně jsme si zasloužili vyhrát. Tým hrál nakonec skvěle, navíc jsme dali nádherný druhý gól," pokračoval kouč.

Oním druhým gólem měl pochopitelně na mysli neuznanou trefu Diega Costy kvůli ofsajdu, který ale s velkou pravděpodobností vůbec nebyl. Což pochopitelně Mourinho neváhal rozhodčímu Danielu Orsatovi omlátit o hlavu: „Dali jsme dva góly. Ten druhý se sudí rozhodl neuznat, ale byl to jasný gól. Normálně bychom tedy měli vyhrát, protože jsme dvakrát skórovali. Ale zkrátka musíme výsledek akceptovat a ocenit fantastický stadión naplněný entuziasmem."

Neuznaný Costův gól přišel krátce před tím, než mohl zápas definitivně rozhodnout Eden Hazard, jenž však neproměnil pokutový kop. Domácí se tak nakonec mohli radovat z cenné remízy.

„Maribor dal do zápasu všechno. Měl navíc fantastického brankáře. Tým rozhodčích naopak neprožil dobrý večer," rýpl si na závěr trenér Chelsea.

Jak dopadne Chelsea ve skupině G Ligy mistrů?
Skupinu vyhraje
88,4 %
Skončí druhá a postoupí
6,4 %
Do osmifinále nepostoupí
5,2 %
Celkem hlasovalo 7512 čtenářů.

Reklama

Související témata: