Hlavní obsah

Simeone chválil Oblaka, Bale nad ním žasl. Byl nejlepším hráčem zápasu, řekl Velšan

Madrid/Praha

Fotbalisté Atlétika ani posedmé v řadě neprohráli v madridském derby s Realem. Bezbranková remíza v úvodním čtvrtfinálovém duelu Ligy mistrů na stadiónu Vicente Calderóna však nahrává spíše Bílému baletu, který byl v úterý lepší a vytvořil si víc šancí. Rojiblancos však podržel skvělými zákroky slovinský gólman Jan Oblak.

Foto: Juan Medina, Reuters

Gareth Bale z Realu (vpravo) se snaží překonat brankáře Atlétika Jana Oblaka.

Článek

„Byl nejlepším hráčem zápasu. Zejména při šanci Garetha Balea, který byl proti němu  sám, ukázal fantastický zákrok,“ pochválil svého brankáře kouč Atlétika Diego Simeone. Přitom Oblak, který byl původně dvojkou, chytal svůj teprve třetí duel v Champions League.

„Naše hra v první půli nebyla dobrá, dostali jsme se pod tlak. O poločase jsme si řekli, že musíme změnit náš způsob hry a přeneseme ji tam, kde chceme hrát my, tedy k šestnáctce soupeře. To se nám podařilo, i když jsme gól nedali. Obrovskou práci odvedl Mario Mandžukič, který svedl spoustu soubojů s Ramosem a Varanem. Vybojoval hodně míčů, schytal spoustu ran, které sudí ani nepotrestal. Nemáme z remízy radost, ale boj o postup je stále otevřený. Musíme ale hrát s větším nasazením,“ dodal Simeone na pozápasové tiskové konferenci.

Oblaka vynášejí do fotbalových nebes média na celém světě. „Byl to vydařený zápas, ale můj výkon bude mít hodnotu až tehdy, když postoupíme,“ citují slovinského brankáře španělská média. „Jan chytal skvěle, podržel nás. Nebylo to lehké. Myslím si, že některé zákroky zejména na Maria Mandžukiče měly být potrestány. Opět jsme s Realem neprohráli a šance na postup jsou stále vyrovnané,“ dodal kapitán Gabi.

Zasloužili jsme si vyhrát

Kouč Realu Madrid Carlo Ancelotti také nebyl spokojený. „Zasloužili jsme si vyhrát, zejména za výkon v prvním poločase. Měli jsme proměnit naše šance a Atlético ještě víc sevřít do ofenzivních kleští. Výsledek pro nás tedy není tak dobrý, i když jsme neprohráli. Odveta za týden na San Bernabéu bude stejně urputná. Atlético je jedním z nejlepších světových týmů, s nejdokonaleji propracovanou defenzívou. Je těžké mu dát gól. Když už se podaří tuto obranu překonat, pak musíte dát alespoň jeden gól. To se nám bohužel nepodařilo,“ konstatoval italský trenér ve službách Bílého baletu.

Útočník Gareth Bale i po utkání kroutil hlavou. „Byla to obrovská šance, která měla skončit gólem. Jejich brankář byl skvělý a ten zákrok ze čtvrté minuty, kdy moji střelu vyrazil rukou, byl jeden z nejlepších, jaké jsem kdy viděl. Jiná řešení? Ta jsou vždycky, ale tohle bylo podle mě dobré. Ten zákrok byl prostě neuvěřitelný. Zasloužili jsme si vyhrát, ale máme k dispozici odvetu a tu, věřím, zvládneme. Sice jsme sedm utkání v řadě Atlético neporazili, ale žádný komplex z něj nemáme,“ připomněl Velšan, že Real porazil městského rivala naposledy loni v květnu ve finále Ligy mistrů a od té doby s ním čtyřikrát prohrál a třikrát remizoval.

Postoupí do semifinále Ligy mistrů Real, nebo Atlético?
Real
51 %
Atlético
49 %
Celkem hlasovalo 5952 čtenářů.

Reklama

Související témata: