Hlavní obsah

Arsenal - Bayern 2:0Arsenal i s Čechem zdolal Bayern a v Lize mistrů pořád žije. Chelsea opět ztratila

Praha
Aktualizováno

Proti nejtěžšímu možnému soupeři nastoupil český brankář ve službách Arsenalu Petr Čech do svého premiérového zápasu Ligy mistrů a nakonec byl klíčovým mužem, který dovedl Kanonýry k výhře 2:0 nad Bayernem Mnichov. Zápas byl až do chyby Manuela Neuera třináct minut před koncem přehlídkou výtečných zákroků obou gólmanů. Chelsea podruhé za sebou v Champions League nevyhrála, z Kyjeva veze jen bezbrankovou remízu. Leverkusen v přestřelce remizoval s AS Řím 4:4, Barcelona veze výhru 2:0 z Borisova. Blízko postupu je Petrohrad, který vyhrál 3:1 nad Lyonem a je i po třetím kole stoprocentní.

Foto: Tony O'brien, Reuters

Petr Čech vyráží střelu Artura Vidala z Bayernu (23) v utkání základní skupiny Ligy mistrů.

Článek
Fotogalerie

Arsenal měl k brance blízko už v první půli, kdy se dostal k hlavičce Walcott, fanoušci už se radovali, ale brankář Neuer skvělým zákrokem na brankové čáře rukou míč vyrazil a z dorážky neuspěl ani Ramsey.

Výborný výkon ale předváděl i na druhé straně Čech, který nastoupil v Lize mistrů poprvé v dresu Arsenalu. Trápil zejména polského kanonýra Lewandowského, který se dostal do několika šancí, ale nerozšířil svoji mimořádnou bilanci 15 branek ze sedmi posledních zápasů. Především čtvrt hodiny před koncem selhal, když šel z úhlu sám na Čecha, ale ten stihl jeho ránu vyrazit nad břevno.

Šlo o zlomový moment utkání, jelikož vzápětí zahrál Arsenal přímý kop, gólman Bayernu Neuer nezvykle chyboval, při vyběhnutí netrefil míč a ten se odrazil od střídajícího Girouda do branky. V úplném závěru ještě po brejku zvýšil Özil. Jeho střelu sice Neuer vyrazil, ale brankový rozhodčí dobře viděl, že k zákroku došlo až za brankovou čárou, a gól uznal.

Mnichovský celek prohrál poprvé v sezóně a znamenalo to pro něj konec série dvanácti výher.

Přestřelka v Leverkusenu

Jediným stoprocentním týmem je tak zatím Petrohrad, který vyhrál i nad Lyonem. Na brzký gól Dzjuby sice po změně stran zareagoval chytrou patičkou Lacazette, ale vítězný gól obstaral tvrdou ránou ze 30 metrů Hulk, který se trefil ve všech třech dosavadních zápasech. Výhru ještě potvrdil Danny.

Velkou přestřelku viděli fanoušci v Leverkusenu, kde AS Řím brzy prohrával už 0:2 po brankách mexického střelce Hernándeze. Jenže De Rossi stihl ještě do poločasu srovnat a po změně stran dokonali obrat Pjanič a Falque. Německý celek se ale dokázal z tvrdého úderu vzpamatovat a v posledních šesti minutách vybojoval remízu po gólech Kampla a Mehmediho.

Chelsea bez gólu, Rakitič zářil

Porto už pošestnácté za sebou bodovalo a znovu neinkasovalo, když doma přehrálo Maccabi Tel Aviv 2:0. Se sedmi body vede skupinu G před Dynamem Kyjev a Chelsea, které se rozešly bezbrankovou remízou. Blues tak ze tří zápasů vytěžili jen čtyři body.

Z výhry 2:0 se radovala také Barcelona na hřišti Borisova, kde se dvakrát prosadil záložník Rakitič po přihrávkách brazilské hvězdy Neymara. Katalánci vedou skupinu E o tři body před Bayerem Leverkusen.

Liga mistrů - 3. kolo:
Skupina E:
BATE Borisov - FC Barcelona 0:2 (0:0)
Branky: 48. a 64. Rakitič. Rozhodčí: De Sousa - Miranda, Mesquita (všichni Portug.).
Leverkusen - AS Řím 4:4 (2:2)
Branky: 4. z pen. a 19. Hernández, 84. Kampl, 86. Mehmedi - 29. a 38. De Rossi, 54. Pjanič, 73. Falque. Rozhodčí: Kassai - Ring, Tóth (všichni Maď.).
Skupina F:
Arsenal - Bayern Mnichov 2:0 (0:0)
Branky: 77. Giroud, 90.+3 Özil. Rozhodčí: Cakir - Duran, Ongun (všichni Tur.).
Dinamo Záhřeb - Olympiakos Pireus 0:1 (0:0)
Branka: 79. Brown. Rozhodčí: Tagliavento - Giallatini, Passeri (všichni It.).
Skupina G:
FC Porto - Maccabi Tel Aviv 2:0 (2:0)
Branky: 37. Aboubakar, 41. Brahímí. Rozhodčí: Turpin - Cano, Danos (všichni Fr.).
Dynamo Kyjev - Chelsea 0:0
Rozhodčí: Skomina - Praprotnik, Vukan (všichni Slovin.).
Skupina H:
Valencie - Gent 2:1 (1:1)
Branky: 15. Fighúlí, 72. vlastní Mitrovič - 40. Foket. Rozhodčí: Zwayer - Schiffner, Achmüller (všichni Něm.).
Petrohrad - Lyon 3:1 (1:0)
Branky: 3. Dzjuba, 56. Hulk, 83. Danny - 49. Lacazette. Rozhodčí: Atkinson - Mullarkey, Child (všichni Angl.).

Reklama