Hlavní obsah

Ibra je na Chelsea nažhavený až hrůza. Za loňské vyloučení chystá pomstu, varoval Courtois

Paříž/Praha

Nažhavený na Chelsea je víc než kterýkoli hráč Paris Saint-Germain. Švédský snajpr ve službách francouzského mistra Zlatan Ibrahimovic pořád nemůže zapomenout na loňský 11. březen, kdy ho v osmifinálové odvetě Ligy mistrů na Stamford Bridge holandský rozhodčí Kuipers po půlhodině vyloučil a jeho tým tak musel hrát hodinu jen o deseti. A nic na tom nemění, že potřebnou remízu 2:2 uhrál a do čtvrtfinále postoupil. Ibra v sobě nese křivdu pořád. „Proto si na něho musíme dát pozor,“ varoval před dnešním duelem gólman Chelsea Thibaut Courtois.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Zlatan Ibrahimovic slaví vstřelený gól. Trefí se i proti Chelsea?

Článek

Zlatan Ibrahimovic je neudržitelný, to si hráči Chelsea před dnešním prvním osmifinálovým duelem Ligy mistrů dobře uvědomují. Vždyť ve 32 soutěžních zápase v dresu PSG nastřílel už 27 gólů. A samo sebou i lačný pomsty za loňské vyloučení, které na Stamford Bridge těžko skousával.

Pomstít se chce i Chelsea

„Jasně že se bude chtít pomstít. Ze vzpomínky na loňskou červenou kartou bude dvojnásob nebezpečný," připomínal v rozhovoru pro Canal+ gólman Chelsea Courtois nebezpečí, které pro něho i jeho tým švédský kanonýr představuje.

„Ale jsme tady i my a za loňské vyřazení v osmifinále se chceme pomstít také. PSG má velice silný tým, který chce dojít v Lize mistrů letos hodně daleko, takže to nebude snadné. Pro Champios League věčná škoda, že jedno z mužstev skončí," litoval belgický legionář, že los si letos zalaškoval a svedl oba celky znovu dohromady už v osmifinále.

Ibrahimovic ovšem o žádné pomstě před dnešním zápasem nemluvil. Alespoň nahlas ne... Litoval jen toho, že se nepotká s trenérem Josém Mourinhem, pod níž hrával v milánském Interu a který ho svého času zařadil po bok Messiho, Ronalda a Kaká mezi čtyři nejlepší fotbalisty světa. A Ibru pasoval dokonce na toho největšího z nich.

Mourinho mu bude chybět

„Bude v naší vzájemné partii chybět. A nejen mně. Když ale neděláte svou práci dobře a nemáte výsledky, dostanete padáka. To se stalo nejen Mourinhovi, ale i jiným trenérům," přiznával Zlatan Ibrahimovic, že bez kontroverzního Portugalce na lavičce Blues nebude mít zřejmě letošní souboj ten pravý náboj.

„Nemyslíme ale, že by vyhazov Mourinha naše soupeře poznamenal, natož pak že by ho oslabil. Pod Hiddinkem se naopak neustále zlepšuje," nechal se slyšet Argentinec Di María, který pod Mourinhem hrával v Realu Madridu.

PSG by měl do osmifinále s Chelsea vstupovat jako favorit, od něhož se vzhledem k momentální konstelaci postup očekává. Jak Di María, tak i Ibrahimovič ale svorně tvrdí, že žádný tlak na mužstvo vyvíjen není, natož aby hráči měli za úkol letos Ligu mistrů vyhrát.

„Nic takového, protože v Paříži jde o dlouhodobý projekt, který byl zahájen teprve před třemi čtyřmi lety. Už to, jakého pokroku jsme během krátké doby dosáhli, je ohromující. Vždyť před čtyřmi lety Paris SG vlastně neexistoval. Proto žádný tlak, žádný stres, natož pak nutnost letos Ligu mistrů vyhrát," tvrdí oba legionáři svorně.

Jak dopadne úvodní osmifinálový duel Ligy mistrů mezi Paris St. Germain a Chelsea?
Vyhraje PSG
73,5 %
Utkání skončí remízou
9,3 %
Zvítězí Chelsea
17,2 %
Celkem hlasovalo 2814 čtenářů.

Reklama

Související témata: