Hlavní obsah

Konečně jsme nevyfasovali Barcelonu, takže můžeme postoupit, libují si v Manchesteru City

Kyjev/Praha

Nemyslitelné účinkovat na čtyřech frontách a ve všech soutěžích bažit po úspěchu. Chilský kouč Manuel Pellegrini, který po sezóně na lavičce Manchesteru City končí, proto stanovil priority. Champions League, Premier League a Ligový pohár, v němž jeho tým hraje v neděli finále s Liverpoolem. Obětoval FA Cup, a jak první osmifinále Ligy mistrů v Kyjevě ukázalo, dobře udělal. Jeho tým se po sérii porážek na Ukrajině probral, nad Dynamem vyhrál 3:1 a poprvé v historii má šanci postoupit do čtvrtfinále Ligy mistrů. „Takovou, jakou jsme dosud neměli,“ hlásil kapitán Vincent Kompany.

Foto: John Sibley, Reuters

Yaya Touré se raduje z gólu v zápase s Dynamem Kyjev.

Článek
Fotogalerie

Právě přítomnost Kompanyho v sestavě Manchesteru City byla znát. „Zase jsme vypadali jako tým, který je hladový po úspěchu, takže jsme dosáhli výjimečného výsledku," chválil v rozhovoru pro BT Sport spoluhráče a liboval si nad postupovou šancí, jaká se jeho mužstvu ještě nikdy nenabízela.

Dobrý start do nového týdne, tvrdil kapitán

„V posledních dvou sezónách jsme mívali smůlu, že jsme narazili na Barcelonu, protože s ní je to vždy velice těžké. Tentokrát jsme se jí vyhnuli a máme postupovou šanci, jakou jsme dosud neměli," kvitoval příznivý los.

Citizens mu však šli na Ukrajině naproti. „Bylo to představení, jaké bychom chtěli předvádět v dalším průběhu sezóny častěji. Prostě dobrý start do nového týdne," liboval si Kompany a nezapomněl pochválit brankáře Harta, který mužstvo za stavu 2:1 podržel. Zvláště při šanci Bujalskiho, který měl možnost vyrovnat.

„Joe je neuvěřitelný brankář. Nemusel toho sice až tak moc řešit, ale když bylo třeba, odvedl dobrou práci."

Trenér přiznal pochybnosti

I trenér Pellegrini měl pro Harta slova uznání a přiznával, že měl v průběhu druhé půle jisté pochybnosti.

„Za stavu 2:1 opravdu přišly chvíle, kdy jsem pochybnosti měl, ale pak jsme dali třetí gól a byly rázem pryč. Mohli jsme zápas rozhodnout mnohem dřív, protože jsme v první půli měli míč pod kontrolou a minimálně tři velké šance," prozrazoval, že se narůstající aktivity kyjevského Dynama a nebezpečného Jarmolenka přece jen obával.

„Třetí branka Yaya Tourého nám dává větší jistotu pro březnovou odvetu, ale nesmíme si myslet, že partie s Kyjevem je hotová. Do odvety půjdeme s velmi dobrým výsledkem, ale ve fotbale se nikdy nesmí člověk nechat ukolébat tím, že je rozhodnuto," připomínal svým svěřencům Manuel Pellegrini.

Zabývat se teď chtějí Ligovým pohárem a ligou

Oceňoval však, že jejich výkonost roste a forma se zlepšuje. V sezóně, ale v Lize mistrů zrovna tak.

„Už před zápasem jsem říkal, že jsme měli smůlu, že jsme se v osmifinále potkávali s Barcelonou. Teď ale v konfrontaci s Dynamem máme možnost dostat se mezi posledních osm. A jestliže se mezi posledních osm dostaneme, může se stát cokoli."

Že by však za této konstelace opět redukoval priority, jako tomu bylo před zápasem FA Cupu s Chelsea, o tom nechtěl ani slyšet.

„Od zítřka budeme přemýšlet o nedělním finále Ligového poháru, protože pro nás je velice důležité tuto trofej vyhrát. A pak se vrátíme do Premier League," tvrdil, že válčení na třech frontách míní se svým mužstvem zvládnout.

Reklama

Související témata: