Hlavní obsah

Ronaldovi nebylo po chuti, že nenastoupil. Je příliš důležitý, vysvětloval Zidane, proč blafoval

Moc se toho na první semifinálové partii rozebírat nedalo... Snad dva bravurní zákroky gólmana Citizens Harta, snad zmařená šance Pepeho, který tváří v tvář domácímu brankáři selhal. Proto se daleko víc řešila absence hvězdného Ronalda. A předzápasové blafování kouče Realu Zidana také, neboť on přece tvrdil, že jako CR7, tak i Benzema jsou stoprocentně v pořádku a proti Manchesteru City hrát mohou. Portugalec ale nenastoupil na Etihad Stadium vůbec, Francouz Benzema střídal v poločase.

Foto: Carl Recine, Reuters

Cristiano Ronaldo z Realu jen v roli diváka před zahájením semifinálového duelu na Etihad Stadium.

Článek
Fotogalerie

„Jenže to jsem řekl před tréninkem, který nás teprve čekal. Po něm Cristiano cítil, že to není úplně ono, což byl důvod, proč nehrál," bránil se Zidane.

„U Karima šlo o jiný problém. Nastoupil, ale s ubíhajícími minutami neměl dobrý pocit, proto jsem ho vystřídal. Nechtěl jsem riskovat, protože oba hráči jsou pro nás příliš důležití. Potřebujeme, aby hráli v odvetě, takže každý den odpočinku je důležitý."

CR7 chyběl po dvou letech

Ronaldovi, který v deseti letošních zápasech Ligy mistrů nastřílel 17 gólů a jenž v Lize mistrů chyběl v sestavě Bílého baletu naposledy v dubnu před dvěma lety ve čtvrtfinále proti Dortmundu, přitom nebylo příliš po chuti, že nenastoupil. Alespoň jeho někdejší spoluhráč v Manchesteru United Owen Hargreaves, který v současnosti pracuje jako expert pro televizi BT Sports, to naznačil.

„Vedli jsme krátký a rychlý rozhovor a myslím, že byl docela naštvaný, že nemohl hrát. Řekl, že má drobný problém se svalem a že kdyby bylo opravdu zapotřebí, pravděpodobně by hrál, ale takhle že je to rozumné," prozrazoval, co se od Ronalda dozvěděl.

Ani gól by neznamenal postup

I bez Ronalda a Benzemy měl madridský Real k výhře na Etihad Stadium blíž. „Měli jsme pár šancí, takže přes dobrou hru a precizní bránění jsem výsledkem trochu zklamaný. Ve druhé půli jsme skutečně pár šancí měli," narážel Zidane na nastřelené břevno a hlavně příležitost, kdy se ocitl Pepe sám před Hartem.

„Ale ani kdybychom vstřelili branku, ve finále bychom ještě nebyli. Před prvním zápasem byly postupové šance padesát na padesát a tak je tomu i po něm. I když odvetu hrajeme doma a víme, čeho tam jsme schopni," narážel na to, že v letošní sezóně mluví pro Real v Lize mistrů na Santiago Bernabéu skóre 18:0.

Silva také citelně chyběl

Nejen Real, ale i Citizens se museli vyrovnávat s nepříjemnými ztrátami. „Nucené střídání Silvy naši hru poznamenalo. Jakmile odešel, ztráceli jsme příliš mnoho míčů a už jsme nebyli schopni hru tvořit," posteskl si chilský kouč domácího celku Manuel Pellegrini.

„Proto taktika a opatrnost. Pokud nemůžete vyhrát, pak je bezgólová remíza dobrá. V této sezóně hrajeme na soupeřových hřištích velmi dobře, takže pojedeme do Madridu se stejným cílem. A to přesto, že Silva, který má potíže s podkolení šlachou, do příštího týdne zřejmě v pořádku nebude. Jenže na Santiago Bernabéu to bude trochu jiná partie, protože Real bude muset přece jen trochu víc útočit," viděl naději pro anglický tým Pellegrini.

Reklama

Související témata: