Hlavní obsah

Ronaldo je zpátky, ale Pellegriniho neděsí. Real není jen Cristiano, tvrdil před odvetou

Madrid/Praha

Největší hrozba je zpátky, v dnešní večerní semifinálové odvetě Ligy mistrů už zase Cristiano Ronaldo v dresu madridského Bílého baletu nastoupí. „Zatímco Benzema a Casemiro budou chybět, Cristiano je stoprocentně nachystaný,“ potvrdil kouč Realu Zinedine Zidane před partií s Manchesterem City. „Ronaldo je samozřejmě jiný hráč, než ostatní, ale Real není jen Ronaldo,“ neměl kouč Citizens Manuel Pellegrini z této zvěst přílišnou radost, ale zároveň připomínal, že odveta nebude jen o přítomnosti Ronalda.

Foto: Carl Recine, Reuters

Cristiano Ronaldo se musel v prvním zápase na Etihad Stadium spokojit s rolí diváka.

Článek

Před týdnem na Ostrovech Ronaldo těžce nesl, že se po dvou letech neobjevil v Lize mistrů v sestavě Realu, na odvetu už je ale nachystaný. Pro Manchester City, který v domácím utkání nedovedl jeho absence využít a s Realem jen remizoval 0:0, o problém víc.

„Cristiano vždy byl a bude rozdílovým hráčem. A nejen kvůli spoustě gólů, které dává, ale třeba i šesti letům, které až dosud v Realu prožil," připomínal chilský kouč na lavičce Manchesteru City Manuel Pellegrini, který Ronalda trénoval během působení na Santiago Bernabéu v sezóně 2009/10.

„Nemyslím ale, že reálně nebezpečí pro nás představuje pouze Cristiano. Real je víc než jen Ronaldo," připomínal proto svým svěřencům. Proto musíme v odvetě pracovat jako tým. Jako tým bránit i útočit," má recept, jak proti favorizovanému Realu uspět.

Podle Pellegriniho je velkou výhodou motivace, kterou ze všech svých svěřenců cítí. „Nikdy v minulosti jsme finále Ligy mistrů nehráli, takže všichni hráči si uvědomují, jaká příležitost se jim nabízí," připomínal tažení letošním ročníkem, kdy jeho svěřenci vyřadili ve čtvrtfinále i Paris SG.

„Těch dobrých výsledků jsme měli víc. Proti Mönchengladbachu, Kyjevu, Seville, loni proti AS Řím a rok před tím proti Bayernu. Proto jsem přesvědčen, že na ně můžeme navázat. Samozřejmě očekávám, že se ocitneme pod velkým tlakem, ale máme mužstvo a osobnosti v něm, které jsou schopny se s tlakem vyrovnat," nevyvádí Pellegriniho z míry ani absence Davida Silvy a Pabla Zabalety.

„Od první minuty se budeme snažit držet míč a útočit," prozrazoval dokonce, s čím půjde jeho celek do odvety.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.