Hlavní obsah

Chelsea znovu potřebuje porazit Barcelonu o dva góly

PRAHA

Fotbalisté Chelsea Londýn mají před úterní odvetou osmifinále fotbalové Ligy mistrů stejný úkol jako loni: porazit lídra španělské ligy o dva góly, jinak mohou na postup zapomenout. Loni se jim to povedlo, to ovšem hráli doma. Nyní potřebují vydřít kýžený výsledek na Nou Campu, kde ovšem při dosavadních čtyřech návštěvách pokaždé prohráli a skórovali jen dvakrát.

Článek

V úterý se budou hrát jen tři zápasy, duel Interu Milán s Ajaxem Amsterodam byl odložen na příští týden. Na stejném hřišti by se totiž během dvou dnů hrály dva zápasy, což pravidla UEFA nedovolují. Přednost dostalo středeční utkání AC Milán s Bayernem Mnichov.

Barcelona před dvěma týdny poprvé v historii dobyla Stamford Bridge. Ovšem před odvetou byli její hráči opatrní. "Nemůžeme mít přehnané sebevědomí. To se nám stalo loni, kdy jsme také vedli po prvním zápase 2:1. Chelsea má hráče, kteří jsou schopni dát dva góly kdykoliv," uvedl záložník Lionel Messi.

Kdo postoupí do další fáze Ligy mistrů?
Hlasujte v anketě Sportu.cz!

Argentinský objev sezóny se stal terčem další konfrontace kouče Josého Mourinha s Barcelonou. Mourinho Messiho obvinil, že nafilmoval pád po kontaktu s Del Hornem, po němž byl obránce Chelsea vyloučen. Vedle něj je v trestu i jeho spoluhráč Essien. A možná za Chelsea nenastoupí ani Lampard, který má problémy s třísly. Barcelona je kompletní.

Kontroverzního trenéra "Blues" podle všeho čeká na Nou Campu peklo. Fanoušci si na něj počkali už na letišti a podle oficiální internetové stránky Chelsea na něj plivali. Vážnost situace vytušil i prezident FIFA Sepp Blatter, který všechny vyzval, ať se zápas odehraje v duchu fair play. "Jsem si jistý, že se to letos podaří," řekl.

Loni měl duel v Barceloně dohru u disciplinární komise UEFA. Ta potrestala Mourinha zákazem činnosti ve dvou zápasech za to, že obvinil kouče Barcelony Franka Rijkaarda, že ovlivnil švédského rozhodčího Friska. V úterý bude nesnadný zápas řídit Němec Merk.

Nedvědův sen se mlže rozplynout

Juventus bude v úterý dohánět ztrátu z Brém. Na hřišti Werderu v závěrečné dvacetiminutovce otočil skóre na 2:1, ale domácí stihli ještě odpovědět dvěma góly. Vedení klubu chce v odvetě vytvořit co nejbouřlivější prostředí. Proto do ochozů, které jsou obvykle poloprázdné, pozvalo za odměnu 26 000 dobrovolníků, kteří pomáhali při nedávné turínské zimní olympiádě.

Životní sen Pavla Nedvěda o triumfu v Lize mistrů se znovu rozplyne, pokud Juventus v úterý nevyhraje. "Není to jednoduchý zápas. Nemůžeme tak bláznit jako před dvěma týdny," citovala Nedvěda agentura AP. Záložník je ve formě, v sobotu v lize rozhodl netradičně gólem hlavou o výhře 1:0 nad Sampdorií Janov. Zastoupil tak zraněné útočníky Trezegueta a Ibrahimovice, jenž byl měl však v úterý hrát.

Villareal hodlá završit pohádkovou cestu

Villarreal i Glasgow Rangers se nikdy v Lize mistrů nedostaly tak daleko jako teď, jeden z nich se navíc podívá do čtvrtfinále. Do něj mají oba kluby zatím stejně daleko, první zápas skončil 2:2. Ve Villarrealu věří, že do osmičky projdou oni a završí tak pohádkovou cestu. Před sedmi lety ještě klub hrál druhou ligu, teď patří k evropské elitě. V minulých dvou sezonách se dostal do semifinále a čtvrtfinále Poháru UEFA.

V Lize mistrů, jíž hraje prvním rokem, ještě neprohrál, v úterý mu k postupu stačí i remíza 1:1. Doma v evropských pohárech neinkasoval ve 13 z 16 zápasů. Do jeho sestavy se vrací uzdravený tvůrce hry Riquelme, který v prvním zápase otevřel skóre z penalty. Rangers se naopak musejí vyrovnat se ztrátou kanonýra Prša, který se před lety trefil čtyřikrát do sítě La Coruni.

Úterní program (začátky 20:45):
Juventus Turín - Werder Brémy, první zápas 2:3, rozhodčí Poll (Angl.),
FC Barcelona - Chelsea Londýn, 2:1, Merk (Něm.),
FC Villarreal - Glasgow Rangers, 2:2, Hamer (Luc.).

Reklama

Související témata: