Hlavní obsah

Danny se vrací! Slavia vyrukuje do rozhodující bitvy o Ligu mistrů s hvězdným Portugalcem

Praha

Příznivá zpráva pro fotbalovou Slavii. Do středeční odvety play off Ligy mistrů proti APOELu, která rozsoudí, kdo shrábne jackpot 390 miliónů korun za postup do základní skupiny, půjde i s uzdraveným záložníkem Dannym. Hvězdný Portugalec, kterého trápily problémy s kolenem, absolvoval bez úlev dnešní dopolední trénink.

Slavia před odvetou s APOEL NikosieVideo: Sport.cz

 
Článek

Po sobotním ligovém duelu na půdě Bohemains 1905 (0:0) trenér Jaroslav Šilhavý uvedl, že start Dannyho proti APOELu vidí na 90 procent. V úterý v poledne téměř deset procent přihodil. „Danny by měl na 99,9 procent nastoupit," uvedl kouč Slavie na tiskové konferenci v Edenu.

Dannyho postrádal před týdnem na Kypru (porážka 0:2) i o víkendu v Ďolíčku. Ani v jednom zápase se sešívaní nedokázali gólově prosadit. Právě návrat kreativního zkušeného borce by měl být jejich hlavním trumfem. V odvetě slávisté musí vstřelit minimálně dva góly, aby mohli pomýšlet alespoň na prodloužení. „Kvůli takovým zápasům, jaký nás čeká ve středu, tady Danny je. Může být rozhodujícím faktorem," podotkl kouč.

Prášky neberu, alkohol nepiju, ujišťuje Šilhavý

Trénoval už i další marod, stoper Jiří Bílek. I on by měl být k dispozici. Šilhavý ale asi i nadále nemůže počítat se stoperem Delim. Zatímco se tým proháněl po trávníku, obránce z Pobřeží Slonoviny v mírném poklusu kroužil kolem hřiště.

„Malá jiskřička naděje ohledně jeho startu existuje. I když jí moc nevěříme," pověděl Šilhavý, který si důležitost utkání plně uvědomuje, přehnanou nervozitou prý ale netrpí. „Prášky neberu, alkohol nepiju. Zvládám to," ujistil Šilhavý s úsměvem.

Středeční zápas začne ve 20:45 (přímý přenos na O2 TV Sport).

Reklama

Související témata: