Hlavní obsah

UEFA odložila rozhodnutí, zda pustí AC Milán do LM

NYON

Evropská fotbalová unie UEFA odložila rozhodnutí, zda nechá AC Milán hrát třetí předkolo Ligy mistrů. Na čtvrtečním mimořádném jednání zvláštní komise rozhodla, že do pátečního losování bude italský klub zařazen provizorně a konečný verdikt padne do 2. srpna. Úvodní zápasy třetího předkola jsou na programu 8. a 9. srpna.

Článek

Italský velkoklub byl potrestán v korupční aféře, která zasáhla Serii A. Po odvolání přišel v tabulce uplynulé sezóny "jen" o třicet místo původních čtyřiačtyřiceti bodů, takže mu nakonec postavení v tabulce zajistilo právo na start v elitní soutěži.

Italská fotbalová federace Milán zařadila na seznam klubů nominovaných do evropských pohárů, ale UEFA se prý jejím návrhem nemusí řídit. Součástí licenčních podmínek je totiž i dodržování etických norem, s čímž se trest za korupci neslučuje. Komise nechtěla rozhodnout ve čtvrtek, aby měla více času na prošetření případu.

Proti verdiktu, který komise vynese do středy, bude možné podat odvolání ke sportovní arbitráži CAS v Lausanne.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.