Hlavní obsah

Kováč: Ve Spartaku na Liberec ještě nemyslíme

Český fotbalista ve službách Spartaku Moskva Radoslav Kováč sice ještě nemyslí na možný souboj ve třetím předkole Ligy mistrů s Libercem, ale zároveň si nehodlá připustit, že by Spartak ve středu ze druhého předkola nepřešel přes Šeriff Tiraspol. Moskvané v prvním utkání v Moldavsku uhráli remízu 1:1, což jim podle Kováče dává slušné naděje do blížící se odvety.

Článek

Před Kováčem a dalším českým bekem Spartaku Martinem Jiránkem se tak otevírá lákavá možnost popasovat se v další fázi soutěže v prestižním souboji se svými krajany. Nyní prý ale myslí jen na utkání s Tiraspolem. "Když jsme se v pátek dozvěděli, že bychom mohli jít na Liberec, tak se nás na něj kluci v týmu trochu vyptávali. Ale teď na Liberec ještě určitě nemyslíme, máme plnou hlavu středeční odvety s Tiraspolem," řekl v úterním telefonickém rozhovoru s ČTK Kováč, který v úvodním duelu vstřelil jedinou branku svého týmu.

Ve Spartaku si prý ale nikdo nehodlá připustit, že by se mužstvo přes moldavského soka nedostalo do další fáze. "Kdybychom vypadli, tak by to byla katastrofa. Prostě musíme postoupit, o ničem jiném nemůže být řeč," prohlásil šestadvacetiletý stoper české reprezentace. "Jasně, ve fotbale se může stát cokoliv. Ale Spartak je klub, který prostě do Ligy mistrů patří. A my jsme ji už dlouho nehráli, proto před sebou máme velkou motivaci," podotkl bývalý hráč Olomouce a pražské Sparty, který do Spartaku přestoupil loni v březnu.

Pozice mohla být lepší

Ruský velkoklub vstoupil do Ligy mistrů minulý týden, z moldavského Tiraspolu si přivezl remízu 1:1. Přitom jeho pozice před odvetou mohla být ještě lepší, kdyby ale v poslední minutě neinkasoval vyrovnávací branku. "To jsme celí my, v závěrech jsme několikrát zbytečně dostali branku už v minulé sezóně. Tohle byl vyloženě smolný gól, taková 'haluz'. Našemu gólmanovi vypadl z ruky míč a oni to lehce dorazili do brány," líčil Kováč.

Přesto má podle něj Spartak vzájemný zápas dobře rozehraný. "Mohlo to být sice ještě jistější, ale ani ta remíza není špatná. Na druhou stranu jsme všichni čekali, že bychom si do odvety mohli přivézt ještě nadějnější výsledek," uvažoval Kováč. "Ale Tiraspol nemá špatný tým. Mají tam spoustu cizinců a svoji kvalitu určitě mají. Svědčí o tom i to, že šestkrát za sebou vyhráli ligu. Ale my přes ně prostě musíme jít dál. Nikdo si tady nic jiného nepřipouští," řekl Kováč.

V sobotu proti Permu Spartak v lize vyhrál 3:1, ale Kováč u výhry svého týmu nebyl. Pykal totiž za vyloučení v předchozím duelu se Saturnem. Ve středečním utkání proti Tiraspolu, na který se chystá i kouč libereckých fotbalistů Vítězslav Lavička, ale v obraně Spartaku znovu chybět nebude. "O víkendu jsem ligu nehrál, aspoň teď budu odpočatý," dodala s úsměvem opora zadních řad Spartaku.

Reklama