Hlavní obsah

Penalta proti Realu? Sudí rozhodl správně, tvrdí Ramos. Messiho fanoušci si ale z rivala utahují

Dortmund/Praha

Důležitý moment, o kterém se ještě po úterním utkání Borussie Dortmund s Realem Madrid ve fotbalové Lize mistrů dlouho diskutovalo! Ve 14. minutě za bezbrankového stavu zahrál kapitán hostů Sergio Ramos poblíž brankové čáry rukou, ale penalta se k velkému údivu domácích nekopala. Chyba rozhodčího, nebo správně posouzená situace?

Foto: Profimedia.cz

Inkriminovaný moment. Stoper Realu Madrid Sergio Ramos zasahuje míč rukou za letícím brankářem Keylorem Navasem. Měla být penalta?

Článek
Fotogalerie

Liga mistrů: Manchester City - Šachtar

Liga mistrů: Monaco - FC Porto

Liga mistrů: Neapol - Feyenoord

Liga mistrů: Spartak Moskva - FC Liverpool

Podle Ramose rozhodl nizozemský sudí Björn Kuipers správně. "Bylo to poměrně rychlé. Budu upřímný - míč mě trefil do ruky. Nedávno nám ale bylo řečeno, že když to není úmyslné, není to penalta. Je pravda, že tady vám rozhodčí umožní hrát fotbal o něco víc než ve Španělsku, což se mi moc líbí," prohlásil stoper Realu.

Trenér domácích Peter Bosz se k situaci (na videu v čase 4:10) příliš vyjadřovat nechtěl: "Na Real jsme nestačili a to je důvod, proč nechci příliš mluvit o této situaci. Je pravda, že to bylo za stavu 0:0 a byla to jasná hra rukou. Ale tentokrát jsme si prostě vyhrát nezasloužili," uvedl Bosz.

Nizozemského kouče tak "zastoupili" fanoušci Lionela Messiho. Příznivci hvězdného útočníka z Barcelony na svém twitterovém účtu ke snímkům Ramosovy hry rukou sarkasticky připsali: "Real má dva brankáře. Keylora Navase a Sergia Ramose. To je důvod, proč vyhrává víc než ostatní kluby. Sergio Ramos je podvodník!"

Borussia je ve složité situci

Zatímco v německé lize fotbalisté Dortmundu po šesti kolech vévodí tabulce s impozantním skóre 19:1, v Lize mistrů po úterní porážce 1:3 ve šlágru s Realem Madrid nebodovali ani v druhém utkání skupiny. Bosz stále věří v postup, ale Borussia k tomu podle něj bude muset vyhrát zbylé čtyři zápasy.

"Není to příjemná situace, nechtěli jsme se do ní dostat. Ale stále zbývají čtyři utkání a my se je pokusíme vyhrát. Nic jiného nám asi nezbývá. V první řadě musíme vyhrát oba zápasy s APOEL Nikósie a pak uvidíme, jak dopadnou zápasy mezi Realem a Tottenhamem," řekl Bosz po úterní porážce, po níž je Dortmund stejně jako APOEL na nule, zatímco Real a Tottenham vedou skupinu s šesti body a shodným skóre 6:1.

Borussia v předchozích šesti zápasech doma s Bílým baletem neprohrála, ale v tom sedmém narazila. "Hráli jsme proti výbornému týmu a nebyli jsme tentokrát schopni se mu vyrovnat. Real byl zkrátka lepší a zasloužil si vyhrát," uznal Bosz.

Učinil rozhodčí Björn Kuipers správně, že po hře Sergia Ramose rukou před brankou nenařídil penaltu?
Ano
13 %
Ne
87 %
Celkem hlasovalo 6242 čtenářů.

Reklama

Související témata: