Hlavní obsah

Anglický fotbalový večer! Liverpool spustil kanonádu, Tottenham remizoval v Madridu, Citizens porazili Neapol

Praha
Aktualizováno

Fotbalová Anglie zažila na scéně Ligy mistrů velký den! Lídr Premier League Manchester City totiž ve třetím kole základní skupiny potupil suveréna italské Serie A Neapol, v posledních týdnech hodně nevýrazný Liverpool se nadechl a rozpoutal kanonádu ve Slovinsku, kde nasázel nebohému Mariboru sedm branek. Večer nesoucí se ve znamení anglických úspěchů završil Tottenham remízou, kterou uhrál na madridském Santiago Bernabéu v utkání s Realem. Nebetyčnou ostudou skončilo třetí utkání Ligy mistrů pro Borussii Dortmund, s níž na Kypru urval bod přemožitel pražské Slavie APOEL.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání Real - TottenhamVideo: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání Manchester City - Neapol

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání Maribor - Liverpool

Jen jediné vítězství slavil Liverpool v posledních osmi soutěžních zápasech, partii ve Slovinsku však rozjel ve velkém stylu. Dvacet minut mu stačilo, aby domácí Maribor úplně rozebral. Demolici načal už po čtyřech minutách po kiksu Vilara Brazilec Firmino, jeho krajan Coutinho se k němu záhy přidal a když přidal Salah do přestávky další dva góly, vypadalo to na rekordní debakl slovinského mistra. Nakonec nechybělo mnoho, aby Reds vyrovnali vlastní střelecký rekord Ligy mistrů starý deset let. Tehdy porazili Besiktas 8:0, v Mariboru nastříleli gólů „jen" sedm.

V druhém utkání skupiny E se dočkal Spartak Moskva na desátý pokus vítězství na evropské pohárové scéně, když po brilantní druhé půli porazil rozklíženou Sevillu vysoko 5:1. Ke dvěma předchozím remízám si tak připsal tři body a může myslet na postup.

Mašina Citizens k nezastavení

Guardiolova mašina na góly je k nezastavení. Doma na Ostrovech, v Champions League rovněž. I suverén italské Serie A se o tom ve skupině F přesvědčil. Neapol, která v osmi ligových zápasech dostala jen pět gólů, se nestačila na Etihad Stadium v Manchesteru, ještě ani rozkoukat a po třinácti minutách prohrávala dvougólovým rozdílem. To Sterling po biliáru v šestnáctce a Gabriel Jesus po skvostné výzvě De Bruyna ztrestali laxní italskou obranu. Lídr italské ligy měl šanci vrátit se do zápasu před přestávkou, ale penaltu Mertense gólman Ederson vyrazil. Byla to mimochodem šestá penalta nařízená v Lize mistrů proti Citizens, která neskončila gólem. Ten nedal ani Hamšík v 65. minutě sám před prázdnou bránu, takže trefa Diawary z druhé penalty už přišla pozdě a jen upravila výsledek.

Nizozemský Feyenoord neuspěl ve skupině F ani na třetí pokus a na výhru v Lize mistrů čeká už dlouhých šestnáct let. Proti Doněcku se sice ujal vedení, jenže brazilský legionář ve službách Šachtaru Bernard skóre dvěma góly otočil a ukrajinský šampión už výhru uhájil, i když dohrával jen v deseti, neboť Rakickij byl čtvrt hodiny před koncem vyloučený.

Přestřelka v Lipsku

Hodně divokou přestřelku zažilo Lipsko, kde domácí nováček Ligy mistrů hostil Porto. Lipsko namlsané sobotní ligovou výhrou v Dortmundu trestalo mnohdy až lajdácké chyby hostů v rozehrávce a dalo už do přestávky tři branky, ale portugalský protivník na ně dvakrát odpověděl. Vyrovnávací trefu však nepřidal, takže Lipsko slavilo první vítězství v Champions League.

Tabulka střelců fotbalové Ligy mistrů:
5 - Kane (Tottenham), Ronaldo (Real Madrid),
4 - Ben Yedder (Sevilla),
3 - Aboubakar (Porto), Cavani (PSG), Firmino, Salah (oba Liverpool), Lukaku (Manchester United), Tosun (Besiktas),

Besiktas Istanbul pokračoval v suverénním tažení skupinou G. Zatímco v turecké lize se mu nevede a v tabulce figuruje až na šestém místě, v Lize mistrů vyhrál všechny tři zápasy a má na kontě devět bodů. Domácímu Monaku nepomohlo ani to, že Falcao vstřelil v šestnáctém zápase této sezóny už patnáctý gól.

Německá ostuda na Kypru

Dva slibné pokusy Ronalda sice gólmana Tottenhamu Llorise vystrašily, ale nepřekonaly. Hvězda Bílého baletu nejprve trefila hlavou tyč, aby poté bránu minula, takže Kohouti úvodní čtvrthodinu přečkali a začali hrozit oni. Tedy, hrozil hlavně Harry Kane, jehož pokus vytahoval brankář Realu jen s námahou na roh. S hlavičkou ostrovního snajpra si poradil, ovšem po deseti minutách kapituloval. Neměl nárok, protože stoper Varane tečoval v souboji s Kanem centr Auriera tak nešťastně, že skončil v bráně.

I Ronaldo se ovšem ještě v první půli své chvíle slávy dočkal. Sice z penalty nařízené za faul na Kroose, podstatné však pro Real bylo, že skóre srovnal. Po změně stran měl Bílý balet řadu šancí, aby zápas rozhodl. Neuspěli však ani Ronaldo, ani Benzema, protože Lloris chytal fantasticky a jeho zásluhou si Kohouti odvezli z Madridu bod.

Ze hry o postup se de facto odepsala Borussia Dortmund prožívající v posledním týdnu obrovskou krizi. Nejprve prohrála v sobotu doma v bundesligovém duelu s Lipskem, v Lize mistrů pak senzačně remizovala na Kypru s outsiderem skupiny APOEL Nikósie poté, co ji podrazil školáckým kiksem brankář Bürki.

Papastathopulos sice stačil vyrovnat, ale na víc už se německý tým navzdory hektickému závěru nezmohl a z Kypru se vrátil s nebetyčnou ostudou. A ta mohla být ještě větší, kdyby v nastaveném čase proměnili domácí dvě obrovské šance, do nichž se Zahid a spol. dostali. Dortmund tak má po třech kolech na kontě jediný bod a postup do vyřazovacích bojů je pro něj ztracen.

3. kolo základních skupin fotbalové Ligy mistrů:
Skupina E:
NK Maribor - Liverpool FC 0:7 (0:4)
Branky: 4. a 54. Firmino, 19. a 40. Salah, 13. Coutinho, 86. Oxlade-Chamberlain, 90. Alexander-Arnold. Rozhodčí: Kassai - Ring, Tóth (všichni Maď.).
Spartak Moskva - FC Sevilla 5:1 (1:1)
Branky: 18. a 90. Promes, 58. Melgarejo, 67. Glušakov, 74. Adriano - 30. Kjaer. Rozhodčí: Rocchi - Di Liberatore, Meli (všichni It.).
Skupina F:
Feyenoord Rotterdam - Šachtar Doněck 1:2 (1:1)
Branky: 8. Berghuis - 24. a 54. Bernard. Rozhodčí: Undiano Mallenco - Alonso, Yuste (všichni Šp.). ČK: 75. Rakickij (Doněck).
Manchester City - SSC Neapol 2:1 (2:0)
Branky: 9. Sterling, 13. Jesus - 73. Diawara z pen. Rozhodčí: Mateu Lahoz - Cebrián Devís, Del Palomar (všichni Šp.).
Skupina G:
RB Lipsko - FC Porto 3:2 (3:2)
Branky: 8. Orban, 38. Forsberg, 41. Augustin - 18. Aboubakar, 44. Marcano. Rozhodčí: Tagliavento - Di Fiore, Manganelli (všichni It.).
AS Monako - Besiktas Istanbul 1:2 (1:1)
Branky: 30. Falcao - 34. a 54. Tosun. Rozhodčí: Mažič - Ristič, Djurdjevič (všichni Srb.).
Skupina H:
Real Madrid - Tottenham Hotspur 1:1 (1:1)
Branky: 42. Ronaldo z pen. - 28. vlastní Varane. Rozhodčí: Marciniak - Sokolnicki, Listkiewicz (všichni Pol.).
APOEL Nikósie - Borussia Dortmund 1:1 (0:0)
Branky: 62. Poté - 67. Papastathopulos. Rozhodčí: Kulbakov - Žuk, Masljanko (všichni Běl.).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články