Hlavní obsah

Liga mistrů ON-LINE: Arsenal vs. FC Porto

PRAHA

Nový domov fotbalistů londýnského Arsenalu Emirates Stadium čeká další velká premiéra. Poprvé se v supermoderní aréně bude hrát zápas základní skupiny Ligy mistrů. ,Kanonýři" jej pokřtí duelem s FC Porto, vítězem soutěže z roku 2004, a český záložník Tomáš Rosický se spoluhráči touží po vítězné premiéře. Dali by tak navíc dárek trenérovi Arsénu Wengerovi, který v tomto týdnu oslaví deset let na lavičce Arsenalu.

Článek

Londýnský klub se po utrápeném vstupu do sezóny rozjíždí, vyhrál poslední tři utkání. Teď by doma rád navázal na první výhru ze základní skupiny Ligy mistrů, kterou získal před dvěma týdny v Hamburku. "Vítězství v Hamburku je krásná věc, ale teď to musíme potvrdit s Portem. Zápasy doma jsou z pohledu postupu velmi důležité," citoval klubový televizní kanál Rosického, který se v úvodním duelu v Hamburku blýskl krásným a především vítězným gólem.

Porto do Ligy mistrů nevstoupilo dobře a po úvodní bezbrankové remíze se Spartakem Moskva by další ztráta mohla mít kritické následky. Portugalcům navíc bude chybět kapitán Pedro Emanuel.

Jankulovski v Lille

Český reprezentační bek Marek Jankulovski vyrazí s AC Milán do Lensu, kde hraje své domácí zápasy Olympique Lille. Ten na italské týmy v evropských pohárech umí zahrát. Francouzský celek proti nim vyhrál tři utkání ze čtyř.

Vedle Rosického a Jankulovského by se v dnešním programu mohli představit ještě další tři čeští fotbalisté. Reprezentační středopolař David Jarolím povede jako jeden z lídrů Hamburk do bitvy na hřišti CSKA Moskva a pro bundesligový tým to bude teprve druhý výjezd v historii na ruskou půdu.

Další záložník Jiří Jarošík bude doufat, že se dostane do sestavy Celtiku v souboji s FC Kodaň. O víkendu při derby s Rangers nebyl ani na lavičce náhradníků. Anderlecht se představí na hřišti AEK Atény a jeho branku by měl znovu hájit Daniel Zítka. Ten se bude snažit o to, aby Atény prodloužily svoji nelichotivou bilanci 19 utkání, v nichž nepoznaly radost z vítězství.

Úterní program Ligy mistrů (začátky ve 20:45)
Skupina E: Real Madrid-Dynamo Kyjev, Steaua Bukurešť-Lyon,
Skupina F: Benfica-Manchester Utd (vysílá ČT4), Celtic-FC Kodaň,
Skupina G: Arsenal-FC Porto (vysílá ČT2), CSKA Moskva-Hamburk,
Skupina H: AEK Atény-Anderlecht, Lille-AC Milán.

Reklama

Související témata: