Hlavní obsah

Útoky na anglického sudího kvůli sporné penaltě neustávají. Vyhrožují i manželce

Londýn

Kontroverzní rozhodnutí sudího Michaela Olivera, jenž ve čtvrtfinále fotbalové Ligy mistrů mezi Realem Madrid a Juventusem Turín (1:3) v nastavení odpískal penaltu ve prospěch španělského celku a vyloučil brankáře Gianluigiho Buffona, je nadále trnem v oku příznivcům italského klubu. Na sociálních sítích se i s odstupem několika dnů po zápasu nadále hromadí výhrůžky a urážky nejhrubšího zrna na adresu anglického arbitra i jeho ženy Lucy. Ke zklidnění situace už vyzvala zuřivce i fotbalová legenda Gary Lineker.

Foto: Stringer, Reuters

Po strkanici v nastaveném čase a nařízené penaltě brankář Juventusu Gianluigi Buffon viděl červenou kartu.

Článek

Juventus minulý týden v odvetě smazal tříbrankovou ztrátu z prvního duelu, ale v nastavení Benatia v šestnáctce fauloval Vázqueze a rozhodčí nařídil pro Real penaltu, z níž Ronaldo rozhodl o postupu Realu. Podle turínského týmu ale o penaltu nešlo, brankář Gianluigi Buffon dokonce za protesty dostal červenou kartu.

„To byl zločin proti sportovnímu duchu. V dané situaci tohle prostě nemůžete odpískat a zničit sen jednoho týmu. Je jasné, že nemůžete mít srdce, ale odpadkový koš. Pokud nezvládáte tlak a nemáte charakter řídit zápasy na takových stadiónech, měl byste raději sedět na tribuně a jíst brambůrky," vzkázal rozhodčímu 40letý veterán mezi tyčemi, jenž byl vyloučen poprvé při svém 117. utkání v Lize mistrů.

Ostrými kritickými komentáři po utkání však Buffon nevědomky napětí ještě více vyhrotil. Následovala lavina nenávistných reakcí zklamaných a rozzlobených fanoušků italského klubu, kteří na Twitteru nadávají Oliverovi i jeho ženě do „sviní a děvek" a vyhrožují, aby „tenhle anti-italský pár" ani nezkoušel přijet do jejich země. Lucy, jež je rovněž rozhodčí, by se prý měla „za svého muže stydět".

Někdejší skvělý útočník anglické reprezentace Gary Lineker, který nyní působí rovněž jako televizní moderátor, nenávistnou kampaň odsoudil a na Twitteru vyzval ke klidu zbraní: "Je to odporné! Jsem velkým fanouškem a obdivovatelem Gigiho Buffona, ale svým chováním jen přilévá oleje do ohně. Chápu emoce, ale nastal čas je zklidnit, Gianluigi."

Reklama

Související témata: