Hlavní obsah

Mourinho: rozhodčí chrání hráče Barcelony

BARCELONA

Ani po strhujícím úterním utkání fotbalové Ligy mistrů nenechal na soupeři nit suchou trenér Chelsea José Mourinho. Portugalský kouč londýnského klubu se opřel i do rozhodčího Stefana Fariny, který podle něj podlehl tlaku domácích hráčů Barcelony. "Někdy kolem něj bylo sedm nebo osm hráčů, žádajících žlutou kartu pro soupeře," posteskl si Mourinho.

Článek

Zápas byl dramatický do posledních okamžiků, Didier Drogba vyrovnával na 2:2 v nastaveném čase, ale přesto nijak výjimečně záludný. Závěrečné resumé je ale neobvyklé. Sudí vytáhl deset žlutých karet, z toho šest pro vítěze posledních dvou ročníků Premier League.

"Nebyl to agresivní zápas," cituje Mourinha po utkání server BBC. "Ale takové množství udělených karet je jenom kvůli naléhání domácích. Někdy kolem rozhodčího bylo sedm nebo osm hráčů a žádalo žluté napomenutí," byl rozmrzelý kouč. Napomínán byl například i Frank Lampard, pro kterého žlutá karta znamená stop pro další utkání v Brémách.

Už před utkáním Mourinho obvinil svého bývalého svěřence Eidara Gudjohnsena ze simulování [celá zpráva] a v podobném duchu pokračoval i po utkání. "Pro rozhodčího je to těžké, když hráči simulují minutu za minutou. Frank Rijkaard je šťastný manažer, protože rozhodčí jeho hvězdy ochraňují každý zápas," uvedl Portugalec. Gudjohnsen se za předzápasovou kritiku Chelsea pomstil gólem v 58. minutě...

Barca je ve složité situaci

Dramatický zápas domácí do vítězného konce nedovedli. Výhru, která by je posunula na druhou příčku skupiny A, jim sebral v nastaveném čase Didier Drogba. Forvard z Pobřeží Slonoviny rozhodl i zápas před dvěma týdny na Stamford Bridge...

Katalánský velkoklub je ve složité situaci. Pokud Brémy porazí v dalším kole Chelsea, bude muset Barca rozjetý Werder doma na závěr skupiny porazit. Jinak budou vyřazovací boje prestižní soutěže bez obhájce trofeje. To vše samozřejmě za předpokladu, že Barcelona vyhraje 22. listopadu v Sofii nad Levski. Nedá se moc předpokládat, že by Chelsea s bulharským týmem, který je po čtyřech zápasech bez bodu a se skóre 1:13 poslední, doma prohrála...

Rijkaard vyjel po rozhodčím

Nepříjemný vývoj ve skupině možná dolehl i na jindy klidného trenéra Barcy Franka Rijkaarda. Ten po závěrečném hvizdu úterního zápasu vysprintoval do středového kruhu a dohadoval se s rozhodčím Farinou. "Odpískal konec minutu před tím, než měl! Ale neviním ho za výsledek," řekl už smířlivě bývalý nizozemský reprezentant.

Kdo postoupí ze skupiny A?
Hlasujte v anketě Sport.cz!

Naopak spokojený je José Mourinho. "Nejsme daleko od toho, abychom skupinu vyhráli. Podali jsme výborný výkon, přestože jsme brzy inkasovali. Moji svěřenci hráli s velkou sebedůvěrou," liboval si Mourinho. Jeho svěřenci mohou postup stvrdit už v dalším kole v Brémách.

Reklama

Související témata: