Hlavní obsah

Z nominace slovenských fotbalistů na Čechy vypadl gólman Kozáčik

Senec/Praha

Z nominace slovenské reprezentace na sobotní zápas Ligy národů s českými fotbalisty a následné přípravné utkání ve Švédsku vypadl plzeňský brankář Matúš Kozáčik, který má virózu. Místo něj trenér Ján Kozák povolal nováčka Adama Jakubecha z jednadvacítky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský brankář Matúš Kozáčik proti ČEchům nenastoupí.

Článek

Slovenská reprezentace se sešla v Senci, kde se bude připravovat na sobotní utkání v Trnavě. Kozákův tým má stejně jako česká reprezentace po zářijovém úvodním zápase Ligy národů na kontě porážku s Ukrajinou, která vede tříčlennou skupiny s šesti body.

Slováci se před soubojem s bývalým federálním partnerem jako favorit necítí. "Před zápasem se toho namluví a napíše mnoho, pravda je však vždy v zápase. Na klubové úrovni jsou Češi dále, hraje jim více týmů ve skupinové fázi pohárů. Stále mají hodně hráčů ve velkých ligách, jejich kvalita je stále vysoká, nedokázali však stabilizovat kádr," citoval svazový web trenéra Kozáka.

Český celek v Trnavě poprvé nastoupí pod vedením novým trenéra Jaroslava Šilhavého, který nahradil Karla Jarolíma. "Jeho klubový rukopis je zřejmý, měl úspěch. Ne nadarmo se o něm hovoří, že je Brücknerovo dítě," uvedl asistent slovenského trenéra Štefan Tarkovič. "My se však soustředíme na sebe," dodal.

Reklama