Hlavní obsah

Jsem zakletý, láteří Pavelka. Nároďák teď ale má pozitivní energii

Charkov

Bodový import z Trnavy se v Charkově neopakoval. Fotbalová reprezentace Ukrajině podlehla 0:1, a tak bude muset o udržení ve druhé divizi Ligy národů bojovat až v posledním zápase se Slovenskem. Ke smolařům utkání patřil David Pavelka, jemuž brankář Pjatov zneškodnil dvě parádní střely. „Jsem zakletý, bohužel. Chtěl jsem smůlu prolomit, věřil jsem si a zase nic. Nevím, kdy se trefím. Už je to dlouho,“ lituje záložník turecké Kasimpasy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Pavelka (vpředu) během tréninku fotbalové reprezentace.

Článek
Fotogalerie

Ke gólu jste měl tentokrát hodně blízko.

První střela mě mrzí víc než druhá. Byla hodně nepříjemná pro brankáře, viděl ji na poslední chvíli. Do poslední chvíle jsem doufal, že tam míč zapadne. Ale nakonec ji ještě tečoval ven. Druhá sice zaplavala, ale na ni měl čas a viděl ji. Až tak nebezpečná nebyla.

Výhra 2:1 na Slovensku, porážka 0:1 na Ukrajině. Jak hodnotíte začátek éry pod trenérem Šilhavým?

V mužstvu byla pozitivní energie, všichni tomu věřili. Všichni jsme se chovali jako tým, bylo úplně jedno, kdo byl na hřišti. Týmový duch byl cítit celý sraz. Vnímám, že se tvoří dobrý tým.

Takže se můžete zlepšovat?

Ještě nám chyběli hráči, jako Vláďa Darida nebo Mára Suchý, kteří do kostry mužstva budou patřit. Myslím, že po takovém srazu se na nároďák snad zase bude koukat pozitivněji. Ověřili jsme si, že pokud budeme plnit, co máme, a hrát se stoprocentním nasazením, dá se měřit s každým. I když některé zápasy budou složitější.

Ukrajina byla jasným favoritem, ale trápili jste ji.

Měli jsme dobré pasáže a vytvořili si dost šancí. Podle mě jsme sehráli remízový zápas, remíza by byla veselejší a zaslouženější. Na Slovensku jsme byli efektivní, v Charkově ne. Rozhodují góly, rozhodla efektivita.

Obnovil jste spolupráci s trenérem Šilhavým a po téměř dvouleté absenci v reprezentaci naskočil rovnou do základní sestavy...

Nečekal jsem, že nastoupím do obou zápasů. První zápas jsem hrál trochu ofenzivnější roli a úplně mi nesedla. Snažil jsem se pomoci hlavně v defenzivě. Na Ukrajině jsem se cítil líp a dostal se i do zakončení v pozici, která je mi asi více vlastní. Budu rád za jakoukoliv roli. Doufám, že jsem trenéra extra nezklamal a že mi třeba ještě šanci dá.

Reklama

Související témata: