Hlavní obsah

Bookmakeři i sázkaři jsou patrioty. Slováky porazíme, shodují se před derby

Praha

Bitva o záchranu je tady. Česká fotbalová reprezentace se večer v Edenu představí v posledním utkání skupiny B Ligy národů proti Slovensku. Trenér Šilhavý národní tým herně i výsledkově pozvedl, což korunoval ve čtvrtek vítězstvím v Polsku. Slovensko s rovněž novým koučem Hapalem na střídačce minulý týden rozstřílelo ne zcela koncentrovaný celek Ukrajiny. V prestižním federálním derby jsou ale i tak favorité v kurzu 2,4:1 Češi. O jejich výhře je přesvědčeno i 60 % sázkařů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ondřej Čelůstka během děkovačky s fanoušky po výhře na Slovensku.

Článek

Smírný výsledek v kurzu 3,35:1 očekává zhruba 15 % sázkařů, na vítězství Slovenska se pak rozhodla vsadit zbývající čtvrtina sázkařů. Český tým má každopádně v utkání nespornou výhodu. Zatímco Dočkalovi a spol. stačí k setrvání ve skupině B Ligy národů remíza, Slováci musí hrát na vítězství.

„V Polsku to chvílemi dost hořelo. Hrálo se nahoru dolů, výsledek mohl dopadnout jakkoliv, o to cennější ale vítězství na půdě účastníka posledního světového šampionátu je. Zcela zásadní je ale přístup hráčů a jejich nasazení a bojovnost, která se dramaticky zvedla ve všech zápasech pod vedením kouče Šilhavého. Jeho přínos je tak zcela neoddiskutovatelný," přemítá Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

"V derby očekávám přece jen opatrnější průběh. Po vítězství na Slovensku jsme právem favorité a rozumím i většině sázkařů, kteří při relativně vyrovnaných kurzech preferují výhru domácích," dodává Hanák.

S ohledem na absenci Michaela Krmenčíka bude český útok patrně spoléhat na Patrika Schicka, který má podle bookmakerů v kurzu 3,2:1 největší šanci skórovat. Z domácího celku by ho pak mohl doplnit v kurzu 4,5:1 i špílmachr Bořek Dočkal. Z týmu soupeřů má největší střeleckou důvěru Adam Nemec (3,5:1) případně Adam Zrelák (4:1).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.