Hlavní obsah

Kapitánem v šílené době. Mimofotbalových věcí se řeší moc, kaboní se Dočkal

Bratislava

Nic není normální jako dřív. Výprava fotbalové reprezentace na Slovensko k úvodnímu duelu Ligy národů věrně vypovídá o šílené době koronavirové. Národnímu týmu v Bratislavě chybí dvojice opor Tomáš Souček s Patrikem Schickem, kteří zůstali doma v karanténě. Pozitivní test jednoho z členů realizačního týmu odsunul cestu k utkání o den, vyvstaly obavy o zdraví hráčů. „Mimofotbalových věcí se řeší víc, než bychom před zápasem všichni chtěli,“ poznamenává kapitán Bořek Dočkal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bořek Dočkal a Patrik Schick slaví branku ve vítězném duelu na Slovensku.

Článek

Fotbalista roku Souček a nejlepší střelec týmu Schick. Daň za složitost konstelace, v jaké se národní tým poprvé od listopadu vrací na hřiště.

„Ztráta dvou klíčových hráčů je vždycky nepříjemná, ale takové věci těžko ovlivníme. Můžou se stávat v průběhu podzimu na klubové i reprezentační úrovni. Nic příjemného, v první řadě asi pro trenéry. Ale s tím se nedá nic dělat, proto je kádr tak široký, aby byl každý nahraditelný. Věřím, že i my dokážeme kluky nahradit," doufá záložník Bořek Dočkal.

Slavia ještě vyreklamovala brankáře Koláře. A pohrozila, že v případě dalšího pozitivního nálezu stáhne všech sedm svých zbývajících hráčů.

Nervozita v reprezentaci podle kapitána nepanuje.

„Doba je taková. Také v jiných oborech, než je fotbal, nemají lidé pro svou práci podmínky, na které byli zvyklí. Máme před sebou jediný úkol - připravit se tak, abychom odvedli dobrý výkon na hřišti," přemítá jedenatřicetiletý sparťanský kapitán.

Proti Slovensku debutoval

„Každý den je drobná změna v programu, ale věděli jsme, že doba je složitější a menší překážky mohou nastat. Pokud se další pozitivní neobjeví a my budeme moci oba zápasy odehrát, je vše v pořádku," ujišťuje Dočkal. V pondělí tým nastoupí v Olomouci proti Skotsku.

Slovensko je pro něj osudovým soupeřem. V roce 2012 proti němu debutoval v áčku a hned dal gól, předloni pak v Trnavě poprvé vedl národní celek jako kapitán. V domácí odvetě se Slováky zase hrál za reprezentaci před zraněním dosud naposledy.

„Zápasy se Slováky jsou něco speciálního, kluky přece jen známe. Víc sleduji, jak se jim ve světě daří, kde hrají a tak dále. Navíc jsem v reprezentaci proti Slovensku debutoval, člověk to v sobě má," líčí.

Vzpomínky na prestižní derby jsou pro něj pozitivní. Češi byli z velké části úspěšní.

„Nechci říkat, že je Slovensko můj oblíbený soupeř. Má velkou kvalitu a zápasy nikdy nebyly lehké. Ale na vzájemné zápasy rád vzpomínám," ohlíží se Dočkal před pátečním duelem.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články