Hlavní obsah

Nikdo nám nedal nic vědět, podivují se Skoti nad prohlášením české reprezentace

Skotská fotbalová asociace prostřednictvím svého mluvčího sdělila do médií, že stále čeká na oficiální informace ze strany české reprezentace ohledně konání pondělního duelu. „Bereme na vědomí, že se Česká fotbalová asociace rozhodla nenastoupit se svým reprezentačním týmem do pondělního utkání,“ sdělil mluvčí skotského týmu. „Od České fotbalové asociace jsme však nedostali žádné oficiální vyjádření. Sami jsme kontaktovali UEFA, aby nám sdělila status nadcházejícího zápasu. Více budeme moct sdělit, až se k nám dostane oficiální stanovisko,“ pokračuje prohlášení citované britskou televizní stanicí Sky.

Foto: Radovan Stoklasa, Reuters

Vladimír Coufal (na zemi) oslavuje se spoluhráči gól proti Slovensku.

Článek

Vedení českého fotbalu oficiální vyjádření poskytlo veřejnosti prostřednictvím svých oficiálních zdrojů. „Pondělní zápas proti Skotsku se v daném termínu neuskuteční. Je to čerstvá informace i pro nás samotné, zatím bych určitě nepředbíhal. Varianty znáte, naší maximální snahou bude, aby zápas kontumován nebyl," uvedl po pátečním klání se Slovenskem mluvčí českého týmu Michal Jurman.

Skotové se však podivují nad tím, že nebyli kontaktováni napřímo a o případném nekonání pondělního olomouckého střetnutí se dozvídají jen zprostředkovaně.

Zápas však podle nejnovějších informací stále nebyl zrušen a český tým nyní řeší i variantu, že by nastoupil s úplně nově nominovaným týmem.

"Vedení FAČR už je v tuto chvíli v kontaktu s UEFA, se kterou diskutuje všechny možné varianty řešení aktuální situace, včetně například odehrání utkání s jiným výběrem národní reprezentace," oznámil mluvčí Michal Jurman v sobotu dopoledne. O osudu klání tak stále není jasno.

Reklama

Související témata: