Hlavní obsah

Žádný oddych pro Kobru! Fotbalová reprezentace hlásí velké ztráty

Praha
Aktualizováno

Jak se dalo čekat, došlo k nuceným změnám, především v ofenzivě. Z nominace české fotbalové reprezentace vypadli na poslední chvíli před začátkem říjnového srazu Patrik Schick, Michael Krmenčík a Jiří Pavlenka. Místo nich se v pondělí v pražském hotelu Don Giovanni budou hlásit Zdeněk Ondrášek a Tomáš Koubek. Během odpoledne vypadl i brankář Slavie Ondřej Kolář. Nahradil ho liberecký Filip Nguyen. Tým tak na Kypr odcestuje s pětadvaceti hráči na soupisce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zdeněk Ondrášek během debutu za Viktorii Plzeň.

Článek

Hrdina se vrací dříve, než se předpokládalo. Zdeněk Ondrášek, který svým gólem položil na lopatky Anglii, se po návratu z Ameriky rychle zabydluje v dresu plzeňské Viktorie.

V reprezentaci však měl mít útočník s přezdívkou Kobra původně ještě volno.

„Vrátil se zpátky, chceme mu dát čas na aklimatizaci. Jsme s ním domluvení," avizoval trenér Jaroslav Šilhavý.

Situace se ovšem rychle změnila.

„Patrik Schick a Michael Krmenčík se na poslední chvíli zranili. A Jiří Pavlenka by po návratu ze srazu musel do karantény. Každý region v Německu má trochu jiná pravidla a u ostatních hráčů z Německa bude stačit negativní výsledek testu. Čekali jsme do poslední chvíle, jestli se situace nezmění, ale za tohoto stavu jsme Jirkovi nechtěli dělat v klubu žádné komplikace. Každopádně zůstává ve hře jeho připojení k týmu ve Skotsku, pokud by situace kolem brankářů z jakéhokoliv důvodu vyžadovala," vysvětluje manažer české reprezentace Libor Sionko.

Trenér Jaroslav Šilhavý povolal nováčka Tomáše Petráška. Proč si vybral obránce z Čenstochové?Video: Sport.cz, FAČR

Dodatečně povolaní hráči mají s reprezentací bohaté zkušenosti. Útočník Ondrášek z Viktorie Plzeň poprvé reprezentoval loni a hned při své premiéře zařídil gólem výhru nad Anglií 2:1. Brankář Koubek z Augsburgu si první start za národní tým připsal už v roce 2016.

Během pondělního dopoledne nakonec vypadl z nominace také brankář pražské Slavie Ondřej Kolář, jehož nepustí na sraz lehké zranění, které bylo potvrzeno pondělním vyšetřením.

Gólman Filip Nguyen byl poprvé nominován v září na zápas se Skotskem, ale do utkání nakonec nezasáhl.

Národní tým čekají během říjnového srazu tři zápasy: na Kypru (7. října, příprava), v Izraeli (11. října, Liga národů) a ve Skotsku (14. října, Liga národů).

Aktuální nominace české fotbalové reprezentace:
Brankáři:
Koubek, Nguyen, Vaclík.
Obránci:
Bořil, Coufal, Čelůstka, Hovorka, Kadeřábek, Kúdela, Matějů, Novák, Petrášek.
Záložníci:
Barák, Darida, Dočkal, Kalvach, Kopic, Král, Masopust, Provod, Souček, Ševčík.
Útočníci:
Hložek, Ondrášek, Vydra.

Reklama