Hlavní obsah

Zkouška profíků. Proti Skotům budou reprezentanti kopat i za Šilhavého a spol.

Glasgow

Nejen trenér Šilhavý, ale taky Dočkal, Hložek, Barák, Holeš, Kopic, Kalvach, Ondrášek a Pavlenka... Koronavirová opatření vzala fotbalové reprezentaci hezkou řádku členů mužstva. Ale také jí pro večerní duel Ligy národů ve Skotsku dala o slušnou motivaci navíc. „Jsme profíci, chceme vyhrát i pro ně,“ slibuje kapitán Vladimír Darida.

I ve složité situace děláme všechno pro to, abychom byli připraveni, říká Vladimír DaridaVideo: Sport.cz, FAČR

 
Článek

Přátelský duel na Kypru zvládli, v Izraeli tři body do tabulky skupiny Ligy národů také přidali. Říjnový sraz provázený mimofotbalovými nepříjemnostmi a problémy zakončí duel v Glasgow.

Reprezentace do něj jde bez několika hráčů i trenéra Jaroslava Šilhavého, které postihla nákaza koronavirem. Tým povede asistent Jiří Chytrý.

S Jaroslavem Šilhavým budeme v kontaktu online nebo přes člena realizačního týmu, říká trenér Jiří ChytrýVideo: Sport.cz, FAČR

„Je komplikace, že tady s námi trenér být nemůže, stejně jako další hráči. O to víc se ale budeme snažit a chtít zvládnout zápas i pro ně," zdůrazňuje kapitán Vladimír Darida.

„Jsme jeden tým, takže určitě bude trenér chybět. Ale zároveň i kluci, kteří s námi nemohou být. Takže za ně za všechny budeme bojovat. Doufám, že zápas společně zvládneme," přidává se obránce Jan Bořil.

Na komplikace si zvykli

„Příprava proběhla jako před jinými zápasy, myslím, že nás komplikace neovlivní," ujišťuje Darida.

Hráči si museli zvyknout, že v době pandemie probíhají srazy v dříve nemyslitelných podmínkách.

„Nepříjemnost pro mezinárodní zápasy, ale děláme vše, abychom byli vždy připravení. Rádi bychom, aby se vše co nejdřív vrátilo k normálu. Všichni jsme profesionálové, dokážeme se s tím vyrovnat," líčí bundesligový krajánek, že jiná možnost ani není.

„Podstatné je, jak si to každý nastaví v hlavě. Musíme se teď soustředit jen na fotbal. Už nás nečekají žádné testy, nic, jde jen o zápas," uvědomuje si Darida.

Reklama

Související témata: