Hlavní obsah

Rukojmí v moci Skotů. Listopad pro ně bude těžký, nevzdává se Král postupu

Glasgow

Skotsko. Tým střední evropské kategorie se pro fotbalovou reprezentaci stává opravdovým strašákem. V Glasgow mu i podruhé v Lize národů podlehla (0:1), takže z posledních šesti vzájemných duelů ho dokázala porazit pouze jednou. A co je horší, právě Skotové mohou být na stejném místě v domácím prostředí prvním soupeřem národního týmu ve skupině o rok odloženého EURO 2020. Snad aby Šilhavého chlapci ve finále baráže v listopadu fandili spíše Srbsku, na jehož půdě ostrovní tým nastoupí...

Šancí spousta, i kdyby se hrálo dalších 45 minut, tak to tam prostě nepadne, přiznal Alex KrálVideo: Sport.cz, FAČR

 
Článek
Fotogalerie

Zápas blbec. Jediný gól hned z 6. minuty Skotům stačil. Češi pak do nich po celý zbytek utkání bušili, ale marně. Hosté drželi míč 69 procent času, ale převaha jim byla k ničemu.

„Šancí jsme měli spoustu. Možná i kdyby se hrálo dalších 45 minut, tak tam prostě nic nepadne. Porážka nás mrzí, přitom ze tří zápasů během srazu jsme paradoxně podali možná nejlepší výkon, nejvíc ofenzivní. Hlavně druhý poločas," hodnotí Alex Král v nahrávce pro média z tiskové konference.

„Skotové se zatáhli už od začátku prvního poločasu, my jsme je dobývali a dobývali. Bohužel nám nebylo přáno ani obrovské šance proměnit," popisuje marné snažení defenzivní záložník.

Češi jsou ve skupině B druhé divize. V Lize národů přitom je o co hrát. Vítěz skupiny postoupí do první divize, nejhorší tým sestoupí do třetí. V Lize národů jde také o dvě místa v play off o mistrovství světa v roce 2022 a je rozhodující pro los kvalifikace.

Česká reprezentace dvě kola před koncem ztrácí na vedoucí Skoty již čtyři body.

Skotsko bojuje na dvou frontách

„Rozhodně jsme všichni zklamaní. Potřebovali jsme vyhrát, abychom měli boj o první místo ve svých rukou. Teď už situaci ve svých rukou nemáme a musíme doufat, že Skoti v příštím reprezentačním srazu ztratí a prohrají," kaboní se Král.

Českou reprezentaci v základní skupině ME ještě s Anglií a Chorvatskem doplní právě lepší z dvojice Srbsko - Skotsko, zápas se bude hrát 12. listopadu. Skoty pak během jednoho týdne čeká závěr Ligy národů na Slovensku a v Izraeli.

Češi ve stejných termínech nejprve sehrají přípravu v Německu, potom dokončí skupinu domácími duely s Izraelem a Slovenskem.

„Ještě pořád bojují o postup na EURO a hrají v Srbsku. Pro Skoty bude listopadový sraz stejně těžký jako pro nás teď, kdy jsme také hráli tři zápasy venku, měli spoustu cestování a do toho ztratili nějaké hráče kvůli koronaviru," neztrácí hráč moskevského Spartaku naději.

„Nemáme teď dobrou pozici, ale musíme se soustředit, že na závěr musíme příště vyhrát obě utkání a uvidíme, jak skupina dopadne," uvědomuje si Král.

Reklama

Související témata: